USA spordilegend sattus natside ja moslemite tõttu suurde skandaali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curt Schilling.
Curt Schilling. Foto: SCANPIX

USA pesapallilegend Curt Schilling tegi oma Twitteri kontol terava postituse, kus ta võrdles moslemeid natsidega. 48-aastase Schillingu väljaütlemine põhjustas skandaali ja mees sai oma tööandjalt ehk ESPNi kanalilt kinga.

Schilling postitas Twitterisse pildi, kus oli kujutatud natsi-Saksamaad juhtinud Adolf Hitlerit. Postituse juures oli tekst, kus seisis järgnevalt: «Öeldakse, et ainult 5-10% moslemitest on ekstremistid. 1940. aastal olid vaid 7% sakslastest natsid. Ja kuidas see välja kukkus?»

Schillingu postitus, kus ta vihjab, et moslemite ühiskonda integreerimine võib lõppeda sarnaste tagajärgedega nagu natsi-Saksamaa aeg, jõudis Twitteris üleval olla vaid 10 minutit, kuid juba jõuti sellele jõuliselt reageerida. Nii teatas Schillingu tööandja ehk ESPNi kanal, et kolmekordne USA pesapalliliiga võitja ning kuuekordne Tähtede koosseisu liige Schilling enam nende juures ei tööta.

Schilling esitas veidi hiljem ka ise vabanduse ning tunnistas, et on karistust väärt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles