Pisarais Soome iluuisukaunitar teatas karjääri lõpetamisest

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiira Korpi 2012. aasta EMi lõpugalal
Kiira Korpi 2012. aasta EMi lõpugalal Foto: SCANPIX

Selle nädala alguses hakkasid levima kuulujutud, nagu kavatseks Soome iluuisutaja Kiira Korpi karjäärile joone alla tõmmata. Täna tegigi 26-aastane armastatud sportlane oma otsuse avalikuks.

«Tegin suvi läbi trenni ja tunne oli hea. Siiski puudus treeningutelt loomulik motivatsioon. See kõik kulmineerus otsusega karjäärile joon alla tõmmata,» rääkis pisarais Korpi tänasel pressikonverentsil.

Uisutamist ta siiski päris ära ei lõpeta, Korpit võib lähitulevikus näha show-üritustel ja uisugaladel. Lisaks ütles Korpi, et välistatud ei ole ka treeneriameti proovimine.

Korpi karjääri säravaim saavutus on 2012. aastal Sheffieldis võidetud Euroopa meistrivõistluste hõbemedal, lisaks on tema auhinnakapis 2007. aastal Varssavis ja 2011. aastal Bernis võidetud EM-pronksmedalid.

2010. aastal sai ta Vancouveri olümpiamängudel 11. koha, neli aastat varem oli soomlanna lõpetanud Torino mängudel 16. kohaga. Viimastel aastatel on Korpi aga olnud hädas vigastustega, jäädes just sel põhjusel eemale 2012. aasta MMist, 2013. aasta MMist ja EMist ning 2014. aasta olümpiamängudest.

Tänavuse aasta alguses peetud EMil oli Korpi lühikava järel neljas, kuid jäi vabakavast haigestumise tõttu eemale. Täielikult ebaõnnestus soomlannal ka märtsis peetud MM, kus ta sai alles 31. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles