Eesti jäi Pekingi tulemustetabelis napilt 50 parema seast välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Täna Hiina pealinnas Pekingis lõppenud kergejõustiku maailmameistrivõistluste tulemustetabelis leiab Eesti 53. realt.

15 sportlasega Pekingis osalenud eestlaste parimaks tulemuseks jäi Gerd Kanteri neljas koht meeste kettaheites. Esikümnesse jõudis veel kümnevõistleja Maicel Uibo, kes lõpetaski 10. kohaga. Rio mängude olümpianormi täitsid Pekingis seitsmevõistleja Grit Šadeiko, kes lõpetas 15. kohaga, ning maratonis isikliku rekordiga 27. koha saanud Liina Luik.

20 parema hulka jõudsid veel odaviskes lõppvõistlusele pääsenud ja 12. kohaga lõpetanud Risto Mätas, esimesena finaalist välja jäänud ja 13. koha saanud Tanel Laanmäe, 400 meetri tõkkejooksus samuti 13. koha saanud Rasmus Mägi, kettaheite kvalifikatsiooni järel 16. koha saanud Martin Kupper, kümnevõistluse 19. kohaga lõpetanud Janek Õiglane ning Eesti maratoonarite kõigi aegade parima MM-koha välja jooksnud Roman Fosti, kes lõpetas 20. kohaga.

Magnus Kirt lõpetas meeste odaviske 22. kohal, Eleriin Haas sai naiste kõrgushüppes 25. koha. Kaur Kivistik oli 3000 meetri takistusjooksus 34. ja Jaak-Heinrich Jagor 400 meetri takistusjooksus 36. ning Lily Luik lõpetas naiste maratoni 38. kohaga.

Ühel pulgal veel kolme riigiga

Tulemuste tabelis sai Eesti Kanteri neljanda koha eest viis punkti, jagades 53. kohta Taani, Panama ja Dominikaani Vabariigiga. Punktiarvestuse kindel võitja oli USA koondis 214 punktiga, seejuures võideti kuus kulda, kuus hõbedat ja kuus pronksi. Järgnesid Keenia 173 ja Jamaica 132 punktiga.

Eesti lähiriikidest oli neli medalit võitnud Venemaa kümnes, odaviskest tänu Tero Pitkämäkile pronksi saanud Soome 24. ja Läti seitsmevõistleja Laura Ikauniece-Admidina pronksmedaliga 41. kohal. Rootsi jäi sedapuhku medalita, ent teenis Soomest ühe punkti rohkem ja on tabelis 21. kohal. Leedu sai ühe seitsmenda kohaga tabelisse kaks punkti, kokku kogus esikaheksasse jõudmise eest jagatud punkte 68 riiki.

Enim kuldasid ikka jooksutippudel

Medalitabelis on kuldade arvu poolest esikohal vastavalt pikkade ja lühikeste jooksudistantside valitsejad Keenia ja Jamaica, mõlemad noppisid MMilt seitse kulda. Kokku sai Keenia 16, Jamaica 12 medalit. Medalite koguarvult oli edukaim riik USA, kes teenis kõiki väärismetalle võrdselt - kuus kulda, kuus hõbedat, kuus pronksi.

Kokku võitis vähemalt ühe medali seekordselt MMilt 43 riiki. Individuaalselt oli MMi edukaim sportlane kolm kulda võtnud jamaicalane Usain Bolt, kaks kuldmedalit sai britt Mo Farah. Enam kui ühe medali võitsid veel ameeriklased Justin Gatlin ja LaShawn Merritt, naistest sai aga kaks kulda jamaicalanna Shelley-Ann Fraser-Pryce. Mitu medalit võitsid veel tema kaasmaalannad Shericka Jackson, Elaine Thompson ja Veronica Campbell-Brown, samuti ameeriklanna Allyson Felix ja etiooplanna Genzebe Dibaba.

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles