USA meedia: Andrea Pirlo järgib Joel Lindpere eeskuju

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Pirlo (vasakul) ja Kaká mängivad igapäevast klubijalgpalli USAs.
Andrea Pirlo (vasakul) ja Kaká mängivad igapäevast klubijalgpalli USAs. Foto: SCANPIX

USA jalgpalli profiliiga MLS üritab pidevalt enda liigasse meelitada ka tähtmängijaid Euroopast ning pidevalt liituvadki mitmed vananevad staarid sealsete klubidega. Nimekate mängijate abiga loodetakse tõsta nii liiga taset kui ka atraktiivsust. Septembris peetavateks EM-valikmängudeks on Itaalia koondis kutsunud enda koosseisu ka kaks MLSis pallivat meest ning loomulikult võtavad ameeriklased seda tunnustusena enda liigale.

Eelseisvateks valikmängudeks kutsuti MLSist Itaalia koondisesse New York City ridades palliv 36-aastane poolkaitsja Andrea Pirlo ja FC Toronto 28-aastane ründaja Sebastian Giovinco. «Euroopas on MLSi ikka peetud vananevate staaride nö vanadekoduks. Seega on paljud MLSi siirdunud mängijad tavapäraselt seejärel loobunud ka koondisekarjäärist,» kirjutab MLS Multiplex.

Samas toob MLS Multiplex välja, et on olnud ka erandeid ja mitmed eurooplased on MLSis pallimise ajal esindanud ka koondist. Esimese näitena tuuakse välja Eesti koondislase Joel Lindpere nimi, kes käis koondist esindamas nii New York Red Bullsis kui ka Chicago Fire’is mängides.

Seejärel mainitakse veel David Beckhami, kes Los Anageles Galaxys pallimise ajal tõmbas selga Inglismaa koondise särgi. Praegusesse Brasiilia koondisesse on mahtunud Orlando City’s mängiv vanameister Kaká ning viimasena mainitakse iirlast Robbie Keane’i, kes on juba aastaid lennanud Euroopa ja Los Angelese vahet, et esindada ka Iirimaa koondist.

Joel Lindpere New York Red Bullsi särgis. Foto:
Joel Lindpere New York Red Bullsi särgis. Foto: Foto: SCANPIX
David Beckham mängis aastaid Los Anageles Galaxys, kuid teenis aeg-ajalt kutseid ka Inglismaa koondisesse. Foto: SCANPIX
David Beckham mängis aastaid Los Anageles Galaxys, kuid teenis aeg-ajalt kutseid ka Inglismaa koondisesse. Foto: SCANPIX Foto: Reuters / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles