Eesti veemotosportlased tõid Inglismaalt kolm kuldmedalit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Haugasmägi
Rasmus Haugasmägi Foto: Eesti Veemoto Liit

Inglismaal Nottinghamis toimusid nädalavahetusel paadiklasside GT-30, OSY-400 maailmameistrivõistlused, noorteklassi GT-15 Euroopa meistrivõistlused ja paadiklassi F-4 MMi kolmas etapp. Kokku osales võistlusel 61 pilooti 15 riigist. Eesti sportlased esinesid edukalt ning võitsid kolm kulda, Rasmus Haugasmägi krooniti maailmameistriks.

Noorteklassis GT-15 oli suurim favoriit juuli lõpus Imatral Soomes maailmameistriks kroonitud Tartu võidusõitja Stefan Arand. Ajasõidus tuligi eestlasele parim stardikoht ja kindla sõiduga tagas ta omale kõigi kolme võistlussõidu võidu ja saavutas sellega Euroopa meistritiitli. Teiseks tuli Jonathan Brewer ja kolmandaks Thomas Mantripp. Tubli neljanda koha saavutas Kärol Soodla Tartust.

Arand on saavutanud sellel aastal kõik võimalikud rahvusvahelise föderatsiooni UIM noorteklasside tiitlid.

Paadiklassis OSY-400 oli meie suurlootus tiitlit kaitsev valitsev maailmameister Rasmus Haugasmägi. Ajasõidus oli ta kolmas ja jättis õhku küsimärgi. Esimeses stardis aga juba stardisirgel teisi edestanud Haugasmägi ei jätnud enam kahtlust, kes valitseb antud võistlusklassi. Võites kolmest sõidust kolm, kindlustas ta omale kolmanda järjestikuse maailmameistritiitli klassis OSY-400. Hõbemedalile tuli Cezary Strumnik Poolast ja pronksile Itaaliat esindav Miroslav Bazinski.

Paadiklassis GT-30 oli kindlasti suurimaks üllatajaks Tallinna võidusõitja Sander Sarlin. Noor 16-aastane võidusõitja, kes vanuse poolest võiks osaleda veel noorteklassis, oli võistlust alustanud edukalt, võites ajasõidu konkurentide ees. Esimeses stardis said hea lähte ajasõidus teise ja kolmanda aja saanud Viljandi sportlane Aivar Kommisaar ning Tartu piloot Jüri Jõul. Samas järjekorras ka lõpetati, kolmandana Sander Sarlin.

EMi hõbemedali omanik Poola piloot Marcin Szymczyk oli neljas. Teise sõidu võitis Kommisaar, Sarlin oli teine ja Marcin Szymczyk kolmas. Kolmandas sõidus suri välja Kommisaare paadimootor ja uuesti käivitades alustas ta sõitu konkurentide selja tagant. Sõidu võitis Sarlin, teine oli Jõul ja kolmas Marcin Szymczyk. Kommisaar sõitis ennast neljandaks. Viimases stardis juhtis Sarlin kuni sõidu lõpuni edestades Aivar Kommisaart ja Marcin Szymczyki.

Peale viimast sõitu olid Aivar Kommisaarel ja Sander Sarlinil võrdsed punktid ja määravaks sai võistluse kiireim ringiaeg mis kuulus Sarlinile. Jõul sai kolmanda koha. Tubli viienda koha saavutas noor 17-aastane Tartu võidusõitja Viktoria Soodla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles