Endine F1 sarja arst esitas tõsiseid süüdistusi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi avarii paik.
Jules Bianchi avarii paik. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sarja arst Gary Hartstein süüdistas avalikult sarja praegust arsti Jean-Charles Piette'i ning Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) meditsiinikomisjoni juhti Gerard Saillanti selles, et nad on oma töös ebapädevad ning vastutavad mullu raske avarii tagajärjel surnud Jules Bianchi surma eest.

1997. aastast kuni 2012. aastani erinevate koormusega F1 sarjas töötanud Hartsteini väitel vastutab Piette Bianchi ebaõnnestunud transportimise eest pärast seda, kui prantslane eelmise aasta oktoobris Jaapani GP-l rajatraktorile otsa sõitis. Hartsteini sõnul ei ole Piette vormel-1 sarjas töötamiseks piisavalt pädev.

«Ta on küll arst, aga tal puudub igasugune kogemus traumadega. Ja enne F1 sarja jõudmist polnud ta kunagi olnud arst võidusõitudel. Autospordimaailm on väike ja lõppude lõpuks teavad kõik kõiki, aga sellest mehest polnud ma kunagi varem kuulnud,» teatas Hartstein Piette'i kohta.

Endine F1 arst lisas, et Piette sai töö tutvuste kaudu ning selles on oma süü FIA meditsiinikomisjoni juhil Gerard Saillantil. «Saillant, Piette ja (FIA president) Jean Todt on kõik omavahel sõbrad, seega miks mitte anda oma sõbrale üks maailma paremaid töid?» väitis Hartstein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles