Tarvas pole veel end leidnud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva peatreener Andres Sõber
Tarva peatreener Andres Sõber Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Mullu korvpalli Eesti meistriliigas hõbeda võitnud Rakvere Tarva tänavune hooaja algus on vaevalisem – reedel jäädi kodus alla TTÜ/Kalevi duubelmeeskonnale, eile Tallinnas sama klubi esindustiimile.


«Viimasel ajal on meid kõvasti rapitud – kaks mängu Leedus, seitsme päevaga neli kohtumist, lisaks reedene kolakas…» mõtiskles Sõber. «Meestel on pinged peal. Samas on see kõik mõistetav, võrreldes mullusega on meil koosseis ikka väga palju muutunud.»

Suured muutused

Sõber seletas hoolealuste kesist mängu just muutustega tagaliinis. Kristo Saage kõrval on Valmo Kriisa ja Rain Veidemani asemel võtnud koha sisse Matt Hall ja Martin Dorbek. Paraku pole kumbki suutnud mulluste meeste tasemele jõuda. Mullust stabiilsust pole ka Saage tegutsemises.

«Hall peab alles harjuma Euroopa stiiliga, kuid me töötame selle nimel,» kinnitas Sõber ja ei nõustunud väitega, et saatis meeskonnast liiga kergekäeliselt minema Heiko Rannula. «Palka soovis ta palju, kuid sellele vastavat kasu temast polnud.»

Sõber lisas, et tulevikus võib Tarva tagaliini ilmuda ka tugevdus, ent ühtegi selget varianti tal praegu pole ja väga paaniliselt ta uue mehe toomisele ei mõtle. «Kui kedagi juurde võtta, peaks ta olema väga hea mees,» sõnas ta.

Hughes saadeti duublisse

Koosseisus tegi vangerduse ka TTÜ. Ameeriklasest keskmängija Gabriel Hughes saadetakse kuuks ajaks duubelmeeskonda. Balti liiga kohtumisteks ühineb ta taas esindustiimiga.

«Treeningutel on Gabriel kõvasti tööd teinud, nüüd vajab ta mänguaega. Duubelmeeskonnas saab ta kindlasti rohkem platsile ja töötab end üles,» selgitas peatreener Üllar Kerde.

Samas pole Hughes Kerde silmis ainuke valulaps, juhendaja ootab märgatavalt suuremat panust ka oma meeskonna noorematelt mängijatelt. «Annan neile piisavalt võimalusi, kuid nad peavad hakkama ükskord ka sisse viskama,» märkis Kerde. «Liiga palju patustame ka pallikaotustega, täna oli see number 18.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles