ROK kaalub ilutulestiku keelamist ja naiste suusahüpete kavasse võtmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naissuusahüppaja Lindsey Van
Naissuusahüppaja Lindsey Van Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) plaanib tulevasi olümpiamänge silmas pidades teha mitmeid muudatusi.

Näiteks võidakse edaspidi ära jätta nii ava- kui lõputseremoonial seni rohkesti silmailu pakkunud ilutulestik, kuna see pole keskkonnale hea, vahendab Reuters.

Sri Lanka Olümpiakomitee tegi ettepaneku asendada ilutulestik laserite show’ga.

«Meil kõigil on kohustus maad kaitsta, ilutulestik aga mõjub keskkonnale väga halvasti,» selgitas Sri Lanka Olümpiakomitee president Hemasiri Fernando.

2012. aasta Londoni olümpia korraldajad pole veel otsustanud, kas kasutavad ilutulestikku või mitte. «Ma ei ütle, et ilutulestik keelatakse ära, aga kahtlemata uurime tõsiselt, kas seda oleks vaja teha,» sõnas ROKi president Jacques Rogge.

Teine suur planeeritud muudatus on naiste suusahüpete kavasse võtmine, see on siiani ainus taliolümpiaala, kus võistlustules vaid mehed ning seetõttu on see kõvasti tüli tekitanud, sest naised tunnevad, et neid diskrimineeritakse.

See otsus võidakse vastu võtta juba täna, kui arutatakse 2014. aasta Sotši olümpia ajakava.

Naissuusahüppajad soovisid võistelda juba Vancouveris, ent selle lükkas ROK tagasi, lubades siiski, et Sotšis võib see võimalik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles