Kohalik ajaleht: Inglismaa klubi sõlmis Ojamaaga lepingu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (vasakul)kohtumises Hollandi vastu
Henrik Ojamaa (vasakul)kohtumises Hollandi vastu Foto: Mihkel Maripuu

Kohaliku ajalehe Swindon Advertiser teatel palkas Inglismaa tugevuselt kolmandas liigas mängiv Swindon Towni jalgpalliklubi Eesti koondise ääreründaja Henrik Ojamaa.

24-aastane Ojamaa lõpetas hiljuti lepingu Varssavi Legiaga ning oli seetõttu vabaagent. Nädala alguses sõitis ta Inglismaale klubiga tutvuma ning viidates BBC Wiltshire'ile kirjutab Swindon Advertiser, et täna sõlmis Swindon Town temaga ka lepingu. Ajalehe andmetel allkirjastati leping üheks aastaks võimalusega seda veel aasta võrra pikendada.

Eelmise hooaja Norra kõrgliigas Sarpsborgis laenul veetnud Ojamaa on varem mänginud veel Derby County, Stafford Rangersi, Aacheni Alemannia, Sittardi Fortuna, RoPSi ja Motherwelli ridades. Swindon Townist saab seega 24-aastase ründaja jaoks juba tema kümnes välisklubi.

Swindon Town lõpetas eelmise hooaja League One'is ehk Inglismaa kolmandas liigas neljanda kohaga ning jõudis pääsu eest esiliigasse võideldes finaali, kaotades seal siiski kindlalt Preston North Endile. 1879. aastal asutatud klubi pole kõrgliigasse kunagi tõusnud, püsides stabiilselt tugevuselt teises-kolmandas liigas. Alates 2001. aastast on Swindon olnud tugevuselt kolmanda liiga klubi, langedes sealt küll kahel korral astme võrra madalamale, kuid tõustes kohe järgmisel hooajal tagasi.

Tänavu hoitakse League One'is viie vooru järel kaheksa punktiga 8. kohta. Ojamaa uutest meeskonnakaaslastest väärib ehk enim märkimist Manchester Unitedi kunagine tulevikulootus ja Inglismaa noortekoondislane Nicky Ajose, kes liitus Swindoniga sel suvel Leeds Unitedist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles