Mastaapide erinevus: Kontaveidi saavutus on väärt rohkem kui kergejõustiku maailmarekord

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit US Openil.
Anett Kontaveit US Openil. Foto: SCANPIX

Tippspordis liiguvad teadupärast suured rahasummad, kuid samas tuleb tõdeda, et erinevatel aladel on autasudena ringi liikuvate summade suurused väga erinevad. Nii näiteks on US Openi tenniseturniiril kolmandasse ringi jõudnud Anett Kontaveit selle saavutuse eest teeninud vastavalt ette nähtud reglemendile 120 200 USA dollarit.

Arvestades, et US Openi võitja pistab taskusse 3,3 miljonit dollarit, siis on Kontaveidi teenistus sellega võrreldes üsnagi väike.  Kui muuta aga taustsüsteemi ja heita pilk hiljuti Pekingis lõppenud kergejõustiku MMile, siis seal oli igale maailmameistrile ette nähtud poole väiksem summa, kui US Openil kolmandasse ringi jõudnud mängijale.

Pekingis toimunud kergejõustiku MMil teenis iga ala võitja 60 000 dollarit. MM-hõbe oli vastavalt reglemendile väärt 30 000 ja MM-pronks 20 000 dollarit. Kettaheites neljanda koha teeninud Gerd Kanteri auhinnarahaks oli 15 000 dollarit.

Kergejõustiku MMil maailmarekordi püstitamise eest on ette nähtud 100 000 dollarit. Pekingis suutis maailmarekordit parandada kümnevõistleja Ashton Eaton, kes kokku teenis seega MMilt 160 000 dollarit. Siiski tuleb aga tõdeda, et tennise suure slämmi turniiril on kolmandasse ringi jõudmise eest ette nähtud suurem rahaline preemia, kui kergejõustiku MMil maailmarekordi püstitamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles