ERR küsis tenniseliidult Kontaveidi näitamise eest suure summa

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit alistas US Openi kolmandas ringis kolmes setis ameeriklanna Madison Brengle'i ja jõudis 16 parema hulka.
Anett Kontaveit alistas US Openi kolmandas ringis kolmes setis ameeriklanna Madison Brengle'i ja jõudis 16 parema hulka. Foto: SCANPIX

Anett Kontaveiti imeline teekond US Open tenniseturniiril on tekitanud Eesti spordisõprades suurt huvi ning paljud sooviksid tema tänast neljanda ringi kohtumist ameeriklanna Venus Williamsiga teleri vahendusel jälgida. Ainult kodumaiseid kanaleid jälgivatel inimestel aga seda võimalust ei teki.  Eesti Rahvusringhääling oli küll ülekande õiguste ostmisest huvitatud, kuid küsis selle kulude katteks raha Eesti Tenniseliidult. Väidetavalt 15 000 euroni küündiva summa leidmine käis aga alaliidule üle jõu.

«Me ei jõudnud ERRiga kokkuleppele,» tunnistas tenniseliidu peasekretär Allar Hint, kelle sõnul ei tulnud ERRi raha küsimine üllatusena. «Tänapäeva maailm on kahjuks selline, et nad ei suuda oma vahenditest sellist ülekannet osta. Ideaalis ei tohiks alaliidult raha küsimist olla ning asjad peaksid olema paremini planeeritud.»

ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna ei näinud alaliidult raha küsimises midagi halba. «Ma ei näe siin probleemi. ERRi eelarve on niivõrd pingeline, et oma vahenditest ei ole meil niivõrd kalleid ülekandeid võimalik osta. ERR on selgelt alarahastatud organisatsioon,» lausus ta. «Me ei küsinud alaliidult kogu ülekande ostmiseks vajaminevat summat. Tegemist polnud ka alaliidule millegi müümisega, vaid meie ja alaliidu vahelise koostööga mängu näitamiseks. Olime mängu näitamisele väga lähedal.»

Hint lisas, et mõte näidata Kontaveidi mänge, oli juba ka eelmiste kohtumiste ajal, kuid arvestades ajavahet ning võimalust, et kohtumine algab Eesti aja järgi alles öösel, poleks vaatajate hulk olnud ilmselt kuigi suur. Tänane neljanda ringi kohtumine Venus Williamsiga on peaväljaku teine mäng ning suure tõenäosusega algab see Eesti aja järgi kella 20 paiku. 

Kontaveidi mängu on eestlastel siiski ilmselt võimalus näha, sest turniirist teeb ülekande Eurosport ning Hint oli veendunud, et Kontaveidi ja Williamsi vaheline heitlus pääseb selles kanalis ekraanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles