Korvpalli EM: Venemaa sattus raskesse seisu, Serbia alistas viimase sekundi viskest Saksamaa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukasz Koszarek (palliga) üritab mööddua Andrei Zubkovist (vasakul).
Lukasz Koszarek (palliga) üritab mööddua Andrei Zubkovist (vasakul). Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril sai A-grupis magusa võidu Poola, kes alistas 82:79 Venemaa koondise. Viis sekundit enne lõppu kasvatas Adam Waczynski poolakate edu vabaviskest kolmele punktile ning seejärel tehti kiire viga Dmitri Hvostovile. Esimene vabavise läks mööda, teise viskas Hvostov meelega mööda ja lauapalli võtnud Semjon Antonov sai lõpusekundil veel kaugviset proovida, kuid see ei tabanud.

Poola parim oligi 23 punktiga Waczynski, Marcin Gortat viskas 18 punkti ja võttis kuus lauapalli. Venemaa koondise resultatiivseim mees oli 21 punkti kogunud Andrei Zubkov. Poolal on alagrupis kaks võitu ja Venemaal kaks kaotust.

Vägev mäng peeti ka B-grupis, kus Serbia sai tänu Nemanja Bjelica tabavale kahepunktiviskele 0,9 sekundit enne lõppu Berliinis 68:66 jagu väljakuperemeestest Saksamaast. Mängus, kus üks vilemees oli eestlane Aare Halliko, kogus Bjelica väga ühtlaselt punkte visanud Serbia parimana 12 silma, Zoran Erceg ja Bogdan Bogdanovic lisasid kumbki 9 punkti. Sakslaste poolel viskas Dirk Nowitzki 15 punkti ja võttis 10 lauapalli, 15 punkti jäi ka Tibor Pleißi arvele. Dennis Schröder ja Heiko Schaffartzik viskasid mõlemad 11 punkti. Serbia jätkab B-grupis täisedu kahe võiduga, sakslastel on nüüd kirjas võit ja kaotus.

C-grupis oli Makedoonia 78:71 parem Hollandist, Vlado Ilievski tõi võitjatele 14 punkti ja võttis seitse lauapalli.

Nemanja Bjelica korv tõi serblastele väärt võidu. FOTO: Scanpix
Nemanja Bjelica korv tõi serblastele väärt võidu. FOTO: Scanpix Foto: MARKUS SCHREIBER/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles