Rain Veideman pärast võitu: täna oli hea tunne kogu aeg olemas

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Ukraina.
Eesti - Ukraina. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis sai EM-finaalturniiril ihaldatud võidu, kui 78:71 alistati Ukraina. Võrreldes eelmiste kohtumistega, kus kindlalt kaotati Tšehhile ja Belgiale, näidati märksa võitluslikumat ja kvaliteetsemat esitust. Eestile 15 punkti, 6 lauapalli ja 6 korvisöötu toonud Rain Veideman ütles, et hea tunne saadi kohe kätte ja ei kaotatud seda kordagi ära.

«Selline tunne, et saame mängu kontrolli alla, valdas meid enne igat mängu. Nüüd, kui saime kaheksa punktiga ette, oli selge, et olime mängu lihtsalt paremini alustanud kui enne. Eelmiselt kordadel kadus see pärast esimest veerandaega ära, täna oli see kogu aeg olemas,» ütles Veideman esimeste minutite kohta, mil mindi kiirelt 11:3 ette.

Poolajaks jääti kümne punktiga maha, aga Veidemani hinnangul käisid olukorrad nii tihti, et kaotusseisule väga mõelda ei jõutud. Kolmas veerandaeg võideti samas 22:6 ja haarati kontroll lõplikult enda kätte. «Tänapäeval pole kümme punkti mingi vahe, läheb üks minut mööda ja see on tasa. Mängisime samamoodi nagu esimesel poolajal, aga lisasime natuke agressiivsust,» rääkis tagamees.

Loomulikult jätkus tal kiidusõnu 26 punkti toonud Gregor Arbetile. «Ta pani täna hullu ja meil ongi vaja, et keegi hullu paneks. Kui me viskame terve võistkonnana kaugviskeid nagu p***a vastu seina, siis me ei saagi kedagi võita. Siis me ei võida Islanditki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles