Viha ühe mehe vastu peletas Hispaania koondise teisele staadionile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania koondislased pärast EM-valikmängu Slovakkiaga. Paremal esiplaanil Gerard Pique.
Hispaania koondislased pärast EM-valikmängu Slovakkiaga. Paremal esiplaanil Gerard Pique. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallikoondis oli sunnitud võrdlemisi omapärasel põhjusel vahetama novembrikuus Inglismaaga peetava maavõistluse toimumispaika. Põhjuseks on kõigest üks mees, õigemini palude pealtvaatajate viha tema vastu.

Kui Hispaania mängis reedel Oviedos EM-valikmängu Slovakkiaga, vilistas publik keskkaitsja Gerard Pique hoolimata kodumeeskonna 2:0 võidust korduvalt välja. Sellise käitumise taga on eeldatavasti Pique väljaütlemised pärast eelmise hooaja tiitlivõite ning tänavu suvel võidetud Euroopa superkarikat.

Pique haaras kevadel Camp Noul Barcelona kolme tiitlit tähistades mikrofoni ning teatas: «Ja aitäh Kevin Roldanile, kellest kõik alguse sai.» Roldan on Hispaania räppar, kes ilmus Madridi Reali tähe Cristiano Ronaldo sünnipäevapeole, kusjuures pidu peeti õhtul pärast seda, kui Real oli kaotanud linnarivaalile Madridi Atleticole omavahelises mängus 0:4. Peolt ajakirjandusse jõudnud pildid tekitasid Hispaania meedias väiksemat sorti skandaali ning arvati, et just see oli põhjuseks, miks Reali tulemused järgmistes voorudes kehvaks jäid ning Barcelona seeläbi liigatabelis nende ees edu sisse tegi.

Reali fännid vihastasid Pique peale teist korda augustis, kui keskkaitsja soovitas superkarika võidu järel teha meeskonnakaaslastel korralik auring, et Reali fännid seda ikka kindlasti näeksid. Pealtnäha võrdlemisi süütud kommentaarid on tänaseks viinud olukorra nii kaugele, et esialgselt Reali kodustaadionile Santiago Bernabeule planeeritud kohtumine inglastega viidi üle 30 000 pealtvaatajat mahutavale Alicante staadionile.

Hispaania koondis juhib EM-valiksarjas oma valikgruppi, kus neil on jäänud pidada veel kolm mängu. Täna külastatakse Makedooniat, valikturniiri lõpetatakse mängudega Luksemburgi ja Ukraina vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles