Korvpalli Balti liigas selgus uue hooaja formaat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBL.
BBL. Foto: BBL

Korvpalli Balti liigas avaldati uue hooaja võistlusformaat. Seekord mängitakse kahes grupis, viis meeskonda liituvad liigaga hiljem.

A-gruppi kuuluvad lisaks TLÜ-le, Pärnule ja Raplale veel Riia Barons, Panevežyse Lietkabelis, Nevežis ja Valmiera. B-grupis said Rakvere Tarvas ja TTÜ endale vastasteks Jekabpilsi, Jurmala, Liepaja, Prienai-Birstonase ja Atõrau Barsõ. Kasahstani klubi mängib seejuures kodusaalis vaid üksikud mängud, enamik kohtumisi peetakse võõrsil.

Mõlemas alagrupis olevad meeskonnad mängivad omavahel kodus-võõrsil süsteemis läbi, mõlemast grupist pääseb edasi viis paremat ning parem kuuenda koha meeskond. Kaheksandikfinaalidest alates liituvad liigaga ka viis meeskonda, kes mängivad FIBA loodud uues eurosarjas. Nendeks on Tartu Rock, Šiauliai, Juventus, Ventspils ja Pieno Zvaigzdes. Seda aga juhul, kui nimetatud meeskonnad ei jõua eurosarjas play-off-faasi.

Kui mõni eelnimetatud viiest meeskonnast peaks eurosarjas edasi saama ja seetõttu kaheksandikfinaalidest eemale jääma, saab oma võimaluse vastavalt tabeliseisule järgmine BBLi A- või B-grupis kaheksandikfinaalist välja jäänud meeskond.

Pall pannakse mängu 13. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles