Eesti meisterklubi sai Barcelona ja Arsenali kõrval heategevuse eest väärika auhinna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michele Centenaro (vasakult), Karl-Heinz Rummenigge ja Theimo Tülp.
Michele Centenaro (vasakult), Karl-Heinz Rummenigge ja Theimo Tülp. Foto: FC Levadia

Kahel viimasel hooajal Eesti jalgpallimeistriks tulnud FC Levadia ja Abikoerte Keskuse poolt korraldatav Abikoerte Päev võitis ECA aastaauhinna sotsiaalse vastutuse valdkonnas.

FC Levadia ja MTÜ Abikoerte Keskus poolt korraldatav Abikoerte Päev ning kampaania «Koos Me Liigume» pälvisid Euoopa Jalgpalliklubide Liidu (European Club Association, lühendatult ECA) poolt välja antava aastaauhinna parima saavutuse eest sotsiaalse vastutuse valdkonnas. Teistes kategooriates leidsid äramärkimist FC Barcelona ja Dnipropetrovski Dnipro eelmise hooaja sportlike saavutuste ning Londoni Arsenal parima kogukonnasidemete tugevdamisele suunatud programmi eest.

Esmaspäeva õhtul Genfis toimunud auhinnagalal andsid FC Levadia tegevjuhile Theimo Tülbile auhinna üle ECA juhatuse esimees Karl-Heinz Rummenigge ja peasekretär Michele Centenaro.

«ECA auhind on väga suureks tunnustuseks meie klubile, Abikoerte Keskusele ja meie ühistele ettevõtmistele. Väikesest ideest korraldada ühe meie kodumängu raames abikoeri tutvustav ettevõtmine kasvasid välja Abikoerte Päev ning kampaania «Koos Me Liigume», mis pälvisid oma innovaatilisuse ja erakordsusega Euroopa tippklubide tähelepanu. ECA juhatuse esimees ja Müncheni Bayerni president Harl-Heinz Rummenigge rõhutas auhinda üle andes, et tegemist on väga hea projektiga ning tal on selle õnnestumise üle erakordselt hea meel,» ütles FC Levadia tegevjuht Theimo Tülp.

«Abikoerte kasutajatel on seaduslik õigus koos oma neljajalgse abilisega igale poole pääseda ning kõik ürituste korraldajad peaksid sellega alati arvestama, ent paraku on vaba juurdepääs koos abikoeraga kogu Euroopas tõsiseks probleemiks. FC Levadial on suur au olla teenäitajaks ning ma usun ja loodan, et meile osaks saanud tunnustus julgustab ka teisi Euroopa klubisid erivajadustega inimestele rohkem tähelepanu pöörama,» lisas Tülp.

«Oleme väga uhked FC Levadiaga tehtava koostöö ja meile osaks saanud suure tunnustuse üle. Abikoerte Päeva ja «Koos Me Liigume» kampaaniaga soovime pöörata ühiskonna tähelepanu abikoertega inimestele enda ümber ning nende vajadusele igale poole koos oma koeraga juurde pääseda. Ühtlasi rõhutame, et abikoerte omanikud ei vaja erikohtlemist. Koostöö Eesti parima jalgpalliklubiga on ka meid vutipisikuga nakatanud, meist on saanud FC Levadia kogukonna liikmed ja poolehoidjad,» ütles Abikoerte Keskuse esindaja Christel Sogenbits.

Abikoerte Päev toimus laupäeval, 9. mail Kadrioru staadionil FC Levadia ja FC Flora vahelise Tallinna derbi eel. Abikorte Päeval tutvustati erinevaid abikoerte võimalusi – nägemispuuetega inimeste juhtkoeri, liikumiskoeri, teraapiakoeri ning korraldati erinevaid koerte demonstratsioone. Abikoerte Päeva peaeesmärk on julgustada abikoertega inimesi FC Levadia kodumänge külastama ning võimaldada neile alati koos abikoeraga lihtne ja kiire juurdepääs staadionile. Ühtlasi osales Abikoerte Keskus eelmisel laupäeval Maarjamäe staadionil toimunud FC Levadia perepäeval.

Abikoerte Päev kannab Abikoerte Keskuse, FC Levadia ja korvpalliklubi BC Kalev/Cramo ühist sõnumit «Koos Me Liigume», mis annab märku nii igapäevasest liikumisest koos abikoertega kui üldisest liikumisest parema ning mõistvama ühiskonna suunas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles