Avalikkuse ette toodi Hispaania suurklubide eelarved ja mängijate palgad

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gareth Bale.
Gareth Bale. Foto: SCANPIX

Hispaania meedia tõi avalikkuse ette sealsete jalgpalliklubide eelarved ning tähtmängijate palgad. Eelarve poolest on suurimad klubid loomulikult Madridi Real ja FC Barcelona. Esimese eelarveks oli eelmisel hooajal 530 miljonit eurot ja teisel 510 miljonit eurot.

Selles arvestuses hoiab kolmandat kohta Madridi Atletico 170 miljoni euroga. Hispaania tipptiimidest on veel Sevilla eelarve 99,7 miljonit eurot ja Valencial 89 miljonit eurot.

Paljud klubid peavad aga tippudega võrreldes ajama läbi aga üsna väikse eelarvega. Nii on Levante ja Rayo Vallecano ühe hooaja eelarveks 22 miljonit eurot, Eibaril on see number aga 18 miljonit. Tänavuseks hooajaks kõrgliigasse kerkinud Gijon Sportingu tänavuse hooaja eelarvet pole teada, kuid mullu esiliigas oli nende eelarve 8 miljonit eurot.

Mängijate palgaedetabelis on kaksikjuhtimine, kuna nii Lionel Messi kui ka Cristiano Ronaldo pistavad aastas taskusse 20 miljonit eurot. Kolmas on selles pingerivis Gareth Bale 12 miljoni euroga. Edasi tulevad Luis Suarez 10 miljoni, Sergio Ramos samuti 10 miljoni, Neymar 8,8 miljoni, Karim Benzema 8 miljoni, Andres Iniesta 7,5 miljoni, Ivan Rakitic 7 miljoni ja Toni Kroos samuti 7 miljoni euroga.

Rohkem kui pooled La Liga mängijad teenivad hooaja aga jooksul alla 500 000 euro. Miinimumpalgaks on Hispaania kõrgliigas 129 000 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles