Sügisjooksu stardipaugu annab Tiidrek Nurme

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme
Tiidrek Nurme Foto: Raigo Pajula
Pühapäeval 14. septembril toimuv Baltimaade suurim jooksuüritus, SEB Tallinna Sügisjooks, toob Tallinna tänavaile ligi 9 000 liikumisrõõmu nautivat inimest. Eesti suurima jooksu stardipaugu laseb Pekingi olümpiamängudel 1500 meetri jooksus Eesti rekordi püstitanud Tiidrek Nurme.

Arvukate rahvasportlaste kõrval osaleb pühapäevasel jooksupeol enamik Eesti pikamaajooksu paremikust. Starti lähevad poliitikud, ajateenijad, ajakirjanikud, politseinikud, õpetajad, tudengid, kooliõpilased, ametnikud ja paljud teiste valdkondade inimesed, kes liikumisest lugu peavad.

IX SEB Tallinna Sügisjooks toimub pühapäeval, 14. septembril Tallinna kesklinnas. Võistluskeskus asub Kaarli puiestee parklas, stardipaik on Draamateatri juures Pärnu maanteel, finiš Wismari tänaval Taani saatkonna ees.

Kavas on 10 km jooks ja kepikõnd ning poolmaraton - 21,1 km. Poolmaratonis peetakse ühtlasi Eesti meistrivõistlused. Kavas on ka Haribo lastejooksud, mis toimuvad alates kl 10 Tammsaare pargis. Lastejooksudele registreerimine toimub kohapeal ja on kõigile lastele tasuta. Korraldajad soovitavad osalejatel aegsasti kohale tulla, et vältida pikki järjekordi stardinumbrite ja kiipide kättesaamisel ning starti minekul.

Poolmaratonis kaitseb mullust sügisjooksu võitu ning Eesti meistritiitlit meie parim maratoonar Pavel Loskutov, kes esindab Tartu Ülikooli Akadeemilist Spordiklubi.

Eesti meistrivõistluste medalile püüavad end joosta ka Loskutovi klubikaaslane Margus Pirksaar, Lauri Soolo Viljandi vastupidavusalade klubist Staier, Rauno Palmi ja Keio Kits EMÜ Spordiklubist, Kristo Reinsalu klubist Sportkeskus.ee ja mitmed teised.

Naistest on favoriidid Jekaterina Patjuk Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist, Rasa Drazdauskaite Leedust ja mullune kolmas lätlanna Ilona Marhele. 10 kilomeetri jooksus on esikohapretendendid meestest Kaupo Tiislär klubist Sportkeskus.ee ja naistest Kaja Vals Spordiseltsist Marathon. Kaarte segavad mõlemal distantsil üllatusvõimelised külalisvõistlejad Lätist, Leedust ja Soomest.

Tuhandete rahvasportlaste kõrval naudivad homme üheskoos liikumisrõõmu paljud tublid erinevate elualade inimesed. Stardis on armastatud näitleja Anne Veesaar, telesaatejuhid Aarne Rannamäe ja Raivo Rimm, ajakirjanikud Andrus Nilk ja Ville Arike, endine korvpallisangar Rauno Pehka jpt. Sügisjooksuga alustavad uueks hooajaks põhja ladumist juunioride maailmameister sprinter Marek Niit ja triatleet Ain-Alar Juhanson. Esindatud on BC Kalev/Cramo ja BC Star korvpallurid ning FC Flora jalgpallurid. Sportlikku eeskuju näitavad Eesti sporti kureeriv Kultuuriministeeriumi asekantsler Tõnu Seil, Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli ning Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja Rein Ilves. Mitmed vahvad jooksusõbrad on tulemas rajale oma firma sümboolikas või leidlikes kostüümides. Vahvamatele kostümeeritud jooksjatele on välja pandud eriauhinnad. Raja ääres on jooksjaid ergutamas mitmed pillimehed ja muusikud.

Baltimaade suurima rahvaspordiürituse, SEB Tallinna Sügisjooksu kuulutab homme avatuks Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen . Stardipaugu laseb Pekingi olümpiamängudel suurepärase jooksuga 1500 meetri distantsil Eesti rekordi püstitanud Tiidrek Nurme.

Pühapäev, 14. september on ka Tallinna autovaba päev, mistõttu soovitavad korraldajad nii jooksule tulijatel kui liiklejatel kasutada võimalikult palju ühistransporti või liikuda jalgsi. Autodega tulijail soovitatakse sõidukid jätta suurematesse linnaäärsetesse parklatesse ja liikuda edasi ühistranspordiga.

Ümbruskonna elanikel ja inimestel, kes jooksutrassi ümbruses liiguvad, paluvad korraldajad varuda aega ja kannatust. Järgige reguleerijate märguandeid ja soovitusi. Kõige pingelisem aeg on ajavahemikus kl. 9 – 14.30. Kui vähegi võimalik palun vältida sel perioodil auto või muu sõidukiga jooksutrassile sattumist. Politsei ja liikluse reguleerijad lasevad sõidukeid läbi vastavalt jooksjate raja läbimise intensiivsusele. Tipphetkel võivad tekkida ummikud ja seisakud. Palume kõigilt mõistvat suhtumist.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles