Belgia tsenter Tumba: edasipääs oli meie unistus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsehhi - Belgia.
Tsehhi - Belgia. Foto: Tairo Lutter

Belgia korvpallikoondis kindlustas endale EM-finaalturniiril pääsme järgmisesse ringi 16 parema hulka, 79:71 võiduga Ukraina üle. Belgia koondise tsentri Kevin Tumba sõnul lähevad nad andma lahingut olenemata sellest, kes neile kaheksandikfinaalis vastu satub.

«Praegu me veel ei tea, kellega kohtume, kuid oleme valmis kohtuma kõigiga ja andma endast väljakul parima,» lausus 24-aastane Tumba. Kuid juba ainuüksi edasipääsu pidas ta enda ja meeskonna jaoks korralikuks saavutuseks. «Eilse kaotusega Tšehhile panime ennast raskesse seisu – täna oli vaja end kokku võtta kindlasti võita. Edasipääs oli meie unistus.»

206 sentimeetri pikkune Tumba on Belgia koondises omapärases rollis. Ta alustab algviisikus, hakkides vastaste tsentreid, kuid kokkuvõttes väga palju mänguminuteid ei saa. Ukraina vastu viibis ta väljakul esimesed viis minutit, tuues selle ajaga ühe punkti. Olulisem oli aga see, et ta suutis alguses kärpida ukrainlaste tsentri Kirill Fessenko tegutsemisvabadust.

Keskmiselt koguneski Tumbal alagrupikohtumisest 11 mänguminutit. «Mina ei tea, miks ma täna sain nii vähe mängida, seda otsustab treener. Mõnikord mängin kümme minutit, mõnikord viis minutit,» lausus mängumees ning tema näoilmest oli näha, et treeneri otsuste üle ta väga palju oma pead ei vaeva.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles