Mayweather sai «Sajandi poksimatši» eel keelatud süste

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr.
Floyd Mayweather jr. Foto: SCANPIX

Väljaanne SB Nation tuli avalikkuse ette dokumentidega, mis näitavad, et maailma rikkaim tegevsportlane Floyd Mayweather jr sai 2. mail toimunud «Sajandi poksimatši» eel keelatud süste (toonases duellis alistas Mayweather kohtunike häältega Manny Pacquiao). Mayweatherile tehti veenisiseseid süste, millega manustati talle soolalahust ja vitamiine. Vastavalt Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri reeglitele on selline teguviis keelatud.

Antud segud ei ole küll keelatud, kuid veenisiseste süstide tegemine aga on. Sarnase teguviisiga on ajaloo jooksul paljud sportlased üritanud varjata keelatud ainete tarvitamist, kirjutab SB Nation.

Kolm nädalat pärast matši toimumist sai Mayweather USA Antidopinguagentuurilt (USADA) antud süstide tegemiseks küll loa, kuid matši toimumisega seotud olnud Nevada Spordikomisjon andis seejärel teada, et USADA-l pole õigust selliseid erandeid teha.

USADA tegi nüüd samuti avalduse, kus märgiti, et Mayweather tegi avalduse vastavate ainete kasutamiseks ja see talle ka väljastati. Matši toimumise ajaks ameeriklasel seda luba aga ei olnud.

Mayweatherile tehti üks süst, mis sisaldas 50 ml soolalahuse ja multivitamiinide segu ning teine süst, mis sisaldas 500 ml soolalahuse  ja C-vitamiini segu. Süstid tehti ameeriklasele tema tiimi sõnul kaalumise järel, et taastada vedelikukaotust.

Mayweather ei ole seni kommentaare jaganud, kuid ESPNi teatel on peagi oodata avaldust, kus Mayweather ei tab igasugust seotust dopinguga. Mayweather peab laupäeval karjääri viimase matši, kui ta kohtub Andre Bertoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles