Läti peatreener osutus selgeltnägijaks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainars Bagatskis.
Ainars Bagatskis. Foto: Tairo Lutter

Läti korvpallikoondis suutis kodusel EM-finaalturniiril pingetest üle olla ja peamise eesmärgi saavutada – alagrupist saadi edasi. Vastutuskoorem muutus enne otsustavat mängu Eestiga eriti raskeks, sest oma fännide silme all kaheksandikfinaalist välja jäämine oleks tähendanud katastroofi.

Eesti suudeti siiski tänu ägedale võitlusele alistada. Läti peatreener Ainars Bagatskis pidaski kõige tähtsamaks oma mängijate võimet endast kõik anda. «Polnud ühtegi kindlat põhjust, miks me võitsime. Ütlesin meestele, et peame võitlema kaitses ja ründes nii hästi, et meil tekiks hea võimalus, kas pall kätte saada või rünnakul skoorida. Võti oli väikestes asjades,» rääkis ta.

Lisaks tähtsale võidule oli Bagatskisel hea meel, et ta suutis turniiri käiku ette näha. «Ütlesin mõnda aega tagasi mõlema riigi ajakirjanikele, et Eesti ja Läti mäng on selles grupis ilmselt võtmetähtsusega. Naljakas, aga mul oligi õigus! Tahan tänada Eestit ja ka Leedut väga korraliku korvpallielamuse pärast, see nädal oli tõeline korvpallipidu. Pärast mängu olid meie riietusruumis Läti president, peaminister ja parlamendispiiker, meile oli see mäng väga tähtis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles