Raskes seisus Kalju tunnistas võõrsil Pärnu paremust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koondisepausi järel pandi taas pall mängu jalgpalli Eesti meistriliigas, kus algas viimane mängudering. Postimees tõi vaatajateni ülekande Pärnu Linnameeskonna ja Nõmme Kalju vahelisest kohtumisest. 13 minutil viis Kristian Lenk Pärnus Mai tänava kunstmurustaadionil kodumeeskonna 1:0 juhtima. Teise poolaja 65. minutil viigistas seisu Alo Bärengrub, kuid 81. minutil lõi Anton Issakov pärnakatele 2:1 võiduvärava. Pärnu lõpetas mängu aga kümnekesi, sest Issakov teenis 89. minutil punase kaardi ja pidi platsilt lahkuma. Kalju kaotas väärtuslikke punkte, sest 56 punktiga ollakse liigatabelis kolmandal kohal. Mängu vähem pidanud Levadial on aga 62 ja Floral 60 punkti. Viljandi JK Tulevik oli aga kodustaadionil 3:2 üle Tartu JK Tammekast. Viljandlastest olid täpsed Tanel Lang (1.), Sakari Tukiainen (16.) ja Raido Roman (71.). Tartlastest said jala valgeks Reio Laabus (2.) ja Kristjan Tiirik (11.).

POSTIMEHE TELEMÄNG

Pärnu Linnameeskond – Nõmme Kalju

Reedel 11. septembril kell 18.00 Pärnus Mai tänava kunstmuruväljakul

Pärnu Linnameeskond on viimase ringi alates endiselt tabelis 16 punktiga viimasel kohal, kuid kolmanda ringi esitusi vaadates on suvepealinlastel siiski põhjust optimismiks. Kui hooaja esimese poole ehk 18 mänguga koguti tabelisse vaid 9 punkti, siis kolmanda mänguderingiga lisati sellele veel 7 silma. Lähima konkurendi Viljandi Tulevikuga võrreldes on pärnakate mängukõver igatahes liikumas selgelt paremas suunas.

Praegu lahutab Pärnut Tulevikust kõigest kaks punkti ning sugugi püüdmatus kauguses ei ole veel ka Paide Linnameeskond ja Tartu Tammeka. Reedesest mängust veel olulisemgi lahing ootab Pärnut ees juba esmaspäeval, kui Tartus minnakse – taas Postimehe telemängus – vastamisi Tammekaga, veel neli päeva hiljem võõrustatakse aga Tulevikku. Teisalt näitas eelmine kohtumine Kaljuga, et pärnakad on võimelised ka liidreid valusalt nõelama.

Kuu aega tagasi mängiti Hiiul kolmeväravaline kaotusseis 77. minutiks 3:3 viigiks, kuid viimane sõna jäi siiski Tarmo Neemelole ja kolm punkti Kaljule. Nii on Kalju võitnud kõik kolm tänavu peetud omavahelist kohtumist – kaks esimest pöörasid tallinlased enda kasuks tulemustega 1:0 ja 3:0. Enne tänavust hooaega ongi Kalju saanud kõrgliigas Pärnu meeskonnalt mõõtu võtta vaid korra, kui 2008. aastal esindas pärnakaid meistriliigas Vapruse klubi. Toona lõppesid kolm mängu Kalju võiduga, viimases tehti aga äärmiselt harvaesineva skooriga 5:5 viik.

Viimati pidi Pärnu tunnistama Tammeka nappi paremust. FOTO: Ants Liigus / Pärnu Postimees
Viimati pidi Pärnu tunnistama Tammeka nappi paremust. FOTO: Ants Liigus / Pärnu Postimees Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kui Pärnu võitleb püsimajäämise, siis Kalju jällegi tiitlikonkurentsis püsimise nimel. Eelmise vooru 0:1 allajäämine Florale käristas vahe liidri Levadiaga kuu ja Flora endaga nelja punktini ning see tähendab, et meistritiitlini jõudmiseks peaks Kalju tõenäoliselt kordama iseenda hooaja alguse saavutust – esimeses ringis võideti kõik üheksa kohtumist, nüüd oleks vaja näidata samasugust minekut. Omavahelised mängud Flora ja Levadiaga on Kaljul vaja võita nii või teisiti, ent kullamõtted võib ilmselt maha matta ka pärast mis tahes libastumist mõne teise konkurendi vastu.

Võiduta on Kalju seejuures juba neli mängu järjest, sest pärast ootamatut 4:5 lüüasaamist Paidelt tehti viik nii Levadia kui ka Infonetiga, millele järgnes kaotus Florale. Nii pikka võiduta seeriat polegi Nõmme meeskond tänavu veel kogenud, kusjuures seni pikim ehk kolmemänguline lüüasaamiste rida lõpetati mai viimastel päevadel just nimelt Pärnus. Suvepealinlased on oma viimase ringi mängud kolinud tagasi Mai tänava kunstmurustaadionile, kus mängiti ka hooaja avaring, kuid see ei tohiks igapäevaselt Hiiu kunstmuruväljakuga harjunud kaljukaid kuigivõrd mõjutada.

Augusti lõpus Narva Transiga 2:2 viiki mänginud, seejärel võõrsil 2:1 Viljandit võitnud, ent kodus Tammekale 0:1 kaotanud Pärnu on demonstreerinud hooaja edenedes aina südimat võitlust, kuid teisalt jäävad kolmandasse ringi ka nende jaoks piinlikuvõitu skooriga 0:5 ja 1:5 kodukaotused vastavalt Levadiale ja Florale. Pärnu poolel ei saa kollaste kaartide tõttu Kalju vastu mängida kaitsja Magnus Villota, Kaljul sunnitud puudujaid ei ole.

Kalju meestest viibisid Joel Lindpere, Ats Purje, Ken Kallaste ja Alo Bärengrub liigapausi ajal Eesti A-koondise juures, neist kolm esimest käisid ka teisipäeval Mariboris Sloveenia vastu väljakul. Lisaks kandis Erik Listmann Eesti särki noortekoondise mängus Horvaatiaga, Kaljust Pärnus laenul olev Robert Kirss pääses aga noortekoondise eest platsile nii Hispaania kui ka Horvaatia vastu. Mõlemas kohtumises kaitses Eesti väravat tänavu 15 korda Pärnu väravasuulgi seisnud Kristjan Tamme.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Algab Premium liiga viimane ring. Kõigi võistkondadega on veel ees ainult üks mäng. Iga punkt on tähtis ja selle nimel tuleb väljakul võidelda. Väga positiivne on, et kolmandas ringis suutsime hoida tasakaalus viikide ja võidu suhte kaotustega. Meil on ees üpris kõrge latt, seda ületada aga mitte võimatu. Tähtis on hooaeg väärikalt lõpetada ja korjata nii palju punkte, et järgmine aasta Pärnu taaskord esindaks Premium liigat.»

Pärnu ründaja Robert Kirss: «Algamas on väga tähtis periood, kus igast mängust tahame punkte võtta. Ootame rahvast omasid toetama!»

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Pärnu Linnameeskonna vastu peame olema 100% keskendunud, kuna Hiiul suutsid nad meie vastu kolm väravat lüüa – õnneks lõime ise neli.»

Kalju poolkaitsja Reginald Mbu Alidor: «Teame, et Pärnu on võimeline üllatama ükskõik keda ning me ei taha punkte kaotada. Vastane on kindlasti motiveeritud, kuna asub tabeli põhjas, kuid me tahame tõusta tagasi tabeli tippu. Võidule läheme!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles