Tenniselegend: Williams on üks läbi aegade parimaid sportlasi

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams
Serena Williams Foto: SCANPIX

Tenniselegendi John McEnroe arvates on 33-aastane Serena Williams läbi aegade parim naistennisist. 

Serena Williams jahib US Openil selle aasta neljandat suure slämmi turniiri võitu. Williams on tänavu võidutsenud Austraalia lahtistel, Prantsusmaa lahtistel ja Wimbledonis. Naiste tennises võitis viimati ühel aastal kõik neli suurturniiri Steffi Graf, kes sai sellega hakkama 1988. aastal.

McEnroe sõnul on Serena Williams parim aga ka juhul, kui tal ei õnnestu tänavu võita kõik neli suure slämmi turniiri. «Ta on parim naistennisist, keda kunagi näinud olen,» lausus kunagine meeste tennise maailma esireket McEnroe BBC vahendusel. «Ta on seda korduvalt tõestanud.»

«Minu arvates on Serena üks läbi aegade parimaid sportlasi,» lisas neljakordne US Openi võitja. «Ta on suurepärane sportlane ja me peame nautima neid viimaseid aastaid, kui ta veel väljakul mängib.»

US Openil tehti aga ajalugu juba enne turniiri algust. Naiste finaalmatš müüdi välja enne meeste finaali, mis oli USA lahtistel esmakordne juhtum. «Serena on US Openile andnud palju hoogu juurde,» lisas McEnroe. «Ma võin kihla vedada, et 98 protsenti ameeriklastest ei ole kursis, kes on ülejäänud kolm poolfinalisti.» 

Maailma esireket kohtub täna US Openi poolfinaalis itaallanna Roberta Vinciga. Teises poolfinaalis lähevad vastamisi maailma edetabeli teisel real olev rumeenlanna Simona Halep ja itaallanna Flavia Pennetta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles