Legendaarse Rocky Marciano rekord on täna tõsises ohus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocky Marciano (paremal).
Rocky Marciano (paremal). Foto: SCANPIX

Profipoksi ajaloo üheks legendaarsemaks rekordiks on USA legendi Rocky Marciano karjääri võitude ja kaotuste suhe, milleks on 49 võitu ja 0 kaotust. Täna õhtul ei pruugi antud rekord olla enam vaid Marciano valduses, kuna ringi tuleb maailma rikkaim sportlane Floyd Mayweather jr, kelle arvel on seni 48 võitu ja 0 kaotust.

Mayweather läheb täna Las Vegases vastamisi Andre Bertoga, kes on karjääri jooksul teeninud 30 võitu ja saanud 3 kaotust. Arvestades ameeriklase viimaseid vastaseid, siis on Berto ikkagi vähetuntud poksija ja MArciano rekordi kordamine peaks Mayweatheri jaoks olema lihtsalt vormistamise küsimus.

Kui Berto alistamisega tõuseks Mayweather Marciano kõrvale, siis väidetavalt sellega mees ka rahuldub, kuna ta on teada andnud, et laupäevane matš on tema karjääri viimane ja ümmargust viiekümnendat võitu ta püüdma ei lähe.

Legendaarne raskekaallane Marciano pidas enda karjääri esimese matši 1947. aastal, kui ta alistas Lee Eppersoni. Karjäärile pani ta punkti 1955. aastal Arcie Moore’i alistamisega. 49st võidust teenis ta nokaudiga 43.

Floyd Mayweather jr. tänase matši eel. Foto:
Floyd Mayweather jr. tänase matši eel. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles