Künnapist võib saada Venemaa endise tipptennisisti treener

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Bovina
Jelena Bovina Foto: Viktor Burkivski

Paar kuud Eesti esireketit Kaia Kanepit juhendanud, ent veebruaris koostöö lõpetanud tennisetreeneri Mait Künnapi uueks hoolealuseks võib saada kunagi maailmas 15 parema sekka kuulunud venelanna Jelena Bovina.



Endisest Eesti meeste esinumbrist Künnapist sai Kanepi treener mullu novembris ning kuigi esmapilgul tundus nende koostöö hästi sujuvat ja ka Kanepi kinnitas, et on juhendajaga väga rahul, ilmnes hiljem, et tegelikult polnud kõik sugugi nii ilus, kui pealtnäha paistis.

Veebruari alguses, vahetult enne Eesti tennisenaiskonna tähtsat matši Föderatsiooni karikasarjas purunes Kanepi tiim – eestlanna jäi ilma Künnapist, mänedžer Enn Pandist ja ka suurematest toetajatest, kui AS Tallink Grupp ja AS Infortar lõpetasid temaga koostöö.

Mäletatavasti selgitas Kanepi veebruaris, et probleemid said alguse nägemuste erinevusest tema ja treeneridebüüdi teinud Künnapi vahel.

«Meie arvamused ei ühtinud treeningmetoodika suhtes ja selles, kuidas edasi minna,» selgitas Kanepi toona. «Iga mängija on erinev, talle sobivad erinevad asjad. Ei saa võtta ühte tennisisti ja ühte kava, peab olema paindlik ja vaatama, mis mängijale sobib.»

Nüüd on aga võimalik, et Künnapist saab taas profitasemel mängiva naistennisisti treener. Eile tegid Künnap ja 27-aastane Bovina Tallinnas Tondi tennisekeskuses pika ühistreeningu.

«Füüsiliselt väga muljetavaldav mängija,» kirjeldas trenni pealt nägema sattunud tennisehuviline Postimehele 189 cm pikkus venelannat. «Pole nii atleetlik kui Kaia Kanepi, aga jätab väga tugeva mulje, jõudu ja võimsust paistis päris korralikult olevat. Potentsiaali on kindlasti palju.»

«See oli meie esimene trenn,» selgitas Künnap. «Praegu pole ta veel mu õpilane, vaid pigem olen mina tema sparringupartner.»

Samas ei teinud Künnap saladust, et kui kõik hästi läheb, võib temast siiski nimeka venelanna juhendaja saada.

«Eks seda näitab aeg, praegu lihtsalt harjutame ja võtame ühe päeva korraga,» ei hakanud ta siiski sündmustest ette ruttama. «Kas minust saab tema treener, selgub ilmselt lähima nelja-viie nädala jooksul. Peamiselt sõltub see sellest, kuidas me omavahel sobime ja kas meil on ühised ideed. Aga sellest kõigest on veel natuke vara rääkida.»

Praegu tennise maailma edetabelis 147. kohal paiknev Bovina oli mõne aasta eest tõusuteel liikuv tennisist, kes kerkis 2005. aasta aprilli alguses maailma edetabelis 14. kohale. Sama aasta juunis sai ta aga tõsise õlavigastuse, mille tõttu jäi esmalt eemale kõikidest suvistest turniiridest ja kuna ta seejärel tegi samale kohale uuesti liiga, oli ta sunnitud hooaja lõppenuks kuulutama.

Vigastus kujunes koguni nii hulluks, et Bovina naasis võistluskarussellile alles 2006. aasta oktoobris, kui mängis Moskva turniiril. Lisaks Moskvale mängis ta kuu lõpus ka Hasseltis, mõlemal turniiril kaotas ta kohe avaringis.

Paraku pole tal siiani õnnestunud kunagisele tasemele tagasi jõuda. 1998. aastal profikarjääri alustanud Bovina on võitnud kolm WTA turniiri ja kaheksa ITFi turniiri. Kusjuures neist viimase pälvis ta tänavu augustis Tallinnas peetud 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga jõuproovil.

Bovina mängis sel suvel korra ka Kanepiga, jäädes Wimbledoni suure slämmi turniiri kvalifikatsiooni 2. ringis Eesti esinumbrile alla kindlalt 1:6, 2:6

«Ta oli väga pikalt vigastatud, aga arvan küll, et ta soovib uuesti tippu tagasi tõusta,» arutles Künnap. «Kui tal sellist plaani poleks, siis ta ju ei treeniks üldse.»

Kuidas üldse Künnapi ja Bovina teed ristusid? «Mitmete konsulteerimiste ja asjaajamiste kaudu,» ei soovinud Künnap rohkem täpsustada. «Igatahes huvi oli mõlemapoolne.»

Paar päeva teevad Künnap ja Bovina veel Eestis trenni ning seejärel sõidavad koos Venemaale. «Usun, et kuu aja pärast on olukord selgem,» lubas Künnap.

 Jelena Bovina
•    Sündinud: 10. märts 1983
•    Pikkus: 189 cm
•    Kaal: 72 kg
•    Karjääri parim edetabelikoht: 14. (4. aprill 2005)
•    Praegune edetabelikoht: 147.
•    WTA turniirivõite: 3
•    ITFi turniirivõite: 8

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles