Eesti parim naissõudja lõpetas 26aastaselt karjääri: rõõm spordist on kadunud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: Fred Killing

Eesti parim naissõudja Kaisa Pajusalu teatas Facebooki vahendusel, et lõpetas karjääri. 26aastase sportlase karjääri tippsaavutuseks jäid kuus tiitlivõistluste medalit.

"Umbes täpselt 14 aastat tagasi läksin ma sõudmistrenni, aimamata, kui suurt rolli see otsus mu elus mängima hakkab. Nende aastate jooksul on mul õnnestunud saavutada rida rahvusvahelise tähtsusega tulemusi, lisaväärtusena olen saanud palju reisida ja inimesena kasvada. Täna olen otsustanud oma karjääri lõpetada," kirjutas Pajusalu oma Facebooki leheküljel.

Pajusalu karjääri tipphetk oli 2012. aastal võidetud täiskasvanute EMi pronksmedal. U23 MMilt võitis ta kaks hõbedat ja pronksi, juunioride MMilt kulla ja hõbeda.

"Väiksemaid ja suuremaid põhjuseid, mis selle otsuseni viisid, on mitu, aga kokkuvõtvalt võiks öelda, et rõõm spordist on kadunud. Sport ei paku mulle enam väljakutset ega pane verd soontes kiiremini liikuma, ja ennast treenima sundides pole mõtet tulemust loota. Liigun elus edasi või ehk mingis mõttes hoopis tagasi. Alustasin magistriõppega ning teen muid toredaid asju, milleks enne aega polnud," jätkas Pajusalu.

Lõpuks kirjutas Pajusalu: "Tänan siiralt kõiki, kes mulle kaasa elasid ja pöialt hoidsid, see on mulle alati palju tähendanud. Suurim tänu kõikidele treeneritele, kes mind juhendanud on! Tänusõnad taustajõududele ja sponsoritele! Olen sõudmisest kaasa saanud rea sõpru kogu eluks ja paljud neist on olnud asendamatud kaaslased sportlaskarjääris. Igal lool on lõpp ning iga lõpp on uue algus!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles