Pärnu sai Tartu Tammeka üle ülitähtsa võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premium-liiga 29. voorus kohtusid esmaspäeval kell 19 Tartus Tamme staadionil kohalik Tammeka ja Pärnu linnameeskond. Kohtumise võitis Pärnu 1:0, matši ainsa värava lõi 80. minutil Kristian Lenk.

Pärnu võit tõstis nad tabelis tartlastest mööda - suvepealinna esindajatel on nüüd seitsmendana koos 22 punkti, Tammekal 21. Viljandi Tulevikul on samuti 21 punkti, aga neil on mäng varuks. Sama kehtib ka 20 punkti kogunud Paide Linnameeskonna kohta. Kuuendal kohal paiknevat Narva Transi ei ohtusta enam keegi, sest nende punktisaldo on juba 39 peal.

Enne mängu:

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – Pärnu linnameeskond

Esmaspäeval ,14. septembril kell 19 Tartus Tamme staadionil

Tammeka ja Pärnu kohtumine on tõeline "kuue punkti mäng": tabelis on tartlastel praegu 21 ja Pärnul 19 punkti. Tammeka võib käesoleva vooruga kerkida nii kindlalt seitsmendaks kui langeda viimaseks, Pärnule tähendaks kaotus aga seda, et suvepealinlased peavad hakkama taas tabeli põhjast ülespoole pürgima.

Eelmises voorus sai Pärnu ülimagusa võidu, kui kodus alistati tänu Kristian Lengi ja Anton Issakovi väravale 2:1 Nõmme Kalju, keda senise hooaja jooksul oli juba mitu korda hirmutatud. Tammeka jäi aga võõrsil väravarohkes mängus 2:3 alla Viljandi Tulevikule. Samal ajal on tartlased tänavu näidanud, et mängudes lähikonkurentidega suudetakse edukalt tegutseda, mille märgiks on kaks 1:0 võitu Pärnu üle.

Juuli algul tõi tartlastele omavahelises mängus võidu Rasmus Tauts, kaks nädalat tagasi Pärnus aga Kevin Rääbis. Ehkki Tammeka jagab praegu tabelis Tulevikuga seitsmendat-kaheksandat kohta, vajavad nad tänasest mängust punkte, sest seejärel ootavad ees kohtumised esinelikusse kuuluvate Flora, Infoneti ja Levadiaga. Pärnul on samuti vaja enne hooaja lõppu tabelis kerkida – siis tuleb vastamisi minna tippudega – ja tänane mäng Tammeka ja järgmine Tulevikuga on neile selles plaanis elutähtsad.

Tammeka poolel ei saa kaartide tõttu kaasa teha kaitsja Kevin Anderson, Pärnul jääb mängust eemale reedel Kaljule võiduvärava löönud Issakov, kes teenis sama kohtumise lõpuminutitel teise kollase ja ühtlasi punase kaardi. Pärnu peatreener Marko Lelov saab aga jälle kasutada keskkaitsjat Magnus Villotat ja Tammeka juhendaja Indrek Koser poolkaitsjat Tauno Tekkot.

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Viimases mängus läksime liialt emotsiooni ja palju energiat läks võibolla olukordadesse, mille üle meil võim tegelikult puudub. Pärnu vastu tuleb kogu fookus suunata oma heale sooritusele. Kindlasti tuleb kodus meid vaatama ja toetama suur hulk fänne, kes kõik väärivad meie poolset maksimaalset pingutust ja nauditavat jalgpalli.»

Tammeka poolkaitsja Kevin Rääbis: «Tulemas on kullahinnaline mäng, mis vôib tagumise poole meeskondade tuleviku otsustada. Eelmised mängud on minevik, oleme nüüd siin ja praegu. Usun, et meeskond on hästi häälestatud ja kui peame taktikalisest poolest kinni, siis saab ainult hästi minna! Oleme valmis lahinguks!»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Kulminatsioon Premium liiga alumises otsas hakkab kätte jõudma. Me oleme suutnud end hooaja lõpuks viia sellisesse seisu kus kõik on meie enda kätes. Mäng Tartuga tuleb võita!»

Pärnu kaitsja Rauno Tutk: «Iga järgnev mäng on oluline, meie eesmärgiks on hoida Pärnu ka järgmiseks hooajaks Premium liigas, esimene samm selleks oleks Tartu alistamine.»

Pärnu murdis eelmises voorus Kalju maha. FOTO:
Pärnu murdis eelmises voorus Kalju maha. FOTO: Foto: Ants Liigus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles