Otsepilt suurest mängust: Kalju kaotas Florale ja enam tiitlile ei mängi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas kohtusid täna ülitähtsas mängus Nõmme Kalju ja FC Flora. Kalju, kes enne mängu teadis, et igasugune tulemus peale võidu tähendaks tiitlilootuste lõplikku kustumist, oli sunnitud Florale 0:2 alla vanduma.

Albert Prosa viis tänases mängus 60. minutil Flora Joseph Saliste söödust juhtima, lõppseisu vormistas 89. minutil omakorda Saliste, kellele jagas söödu Prosa.

Liigatabelis on Flora 66 silmaga juhtimas, Levadia 65 punktiga teine, tiitlilootused minetanud Kalju on 56 punktiga kolmas.

Postimehe vahendusel otsepildis näidatud matš on järelvaadatav, ülekannet kommenteeris Kristjan Jaak Kangur.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Nõmme Kalju – FC Flora

Teisipäeval 15. septembril kell 17.45 Tallinnas Hiiu kunstmurustaadionil

Reedene kaotus Pärnu Linnameeskonnale viis Nõmme Kaljult peatreeneri Sergei Terehhovi, kelle koha võtab üle klubis pikalt töötanud Fredo Getulio Aurelio. 2007. aastal meeskonna kõrgliigasse tõstnud ning sealgi mitu aastat peatreeneri ametit pidanud brasiillane on Kalju meeskonnas kõigi jaoks tuttav ja «oma» ning seetõttu ei tohiks mängijatel temaga harjumine pikalt aega võtta. Juba nädalavahetusel viis Getulio läbi ka meeskonna esimesed treeningud.

Teisipäevase kohtumise eel on Kalju seis mõnes mõttes väga lihtne – võit Flora üle tõstaks nad vähemalt teoreetiliselt veel tagasi tiitlikonkurentsi, viigi puhul oleks kullale mängimine samuti ülimalt keeruline ning kaotus kustutaks lõplikult kõik lootused. Praegu ollakse esikohta hoidvast Florast maas seitsme punktiga, teisel kohal olev Levadia jääb kuue punkti kaugusele.

Flora suutis eelmises omavahelises mängus paari nädala eest lõpuks ometi murda tänavuse hooaja needuse – kui Levadiat pole sel aastal suudetud seni võita, siis Kalju üle saadi tänu Markus Jürgensoni penaltile lõpuks 1:0 võit kätte. Eelmises voorus alistati 3:1 Sillamäe Kalev – tõsi, raskelt, sest kaotusseisu jäämise järel sündis viigivärav Nikita Baranovi jalast avapoolaja lisaminutitel, võidu tõi Florale aga mängu lõpu eel Sillamäe kaitsja Igor Tšeminava omavärav. Seejuures oli just sama mees külalised avapoolajal juhtima viinud.

Florakaid rõõmustas lisaks võidule kindlasti ka Joonas Tamme 3:1 värav mängu lõpus, mis oli suvel Viljandist Florasse siirdunud ründajale rohelises särgis meistriliigas alles esimene. Samuti tegi Flora eest taas kaasa seni kaitseväeteenistusega seotud olnud poolkaitsja Brent Lepistu. Teisipäevases mängus saab Flora kasutada kõiki mehi, sest mängukeelu alt on vabanenud ka poolkaitsja Andre Frolov. Kalju poolel jääb aga kaartide tõttu eemale keskkaitsja Alo Bärengrub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles