MK-etappidest kõrvale jäetud Northug vastas Norra suusaliidule: tahan konkurente häbistada

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Norra suusaäss Petter Northug vastas avalikult Norra Suusaliidule, mis viimaste uudiste valguses tahab Northugi tänavusel hooajal eemale jätta MK-sarjast ja Tour de Skist.

Northugi võimalik koondisest väljajätmine sai avalikuks käesoleva nädala alguses, kui Norra suusaliit teatas, et Northug ei vastanud neile kokkulepitud ajaks, kas ta plaanib end sarnaselt eelmise aastaga koondisega siduda. Kahekordne olümpiavõitja on Norra suusaliidust eraldi tegutsenud 2013. aastast, kui lõi suursponsor Coopi toel uue tiimi, kuid eelmisel aastal oli Northugil siiski alaliiduga kokkulepe, et ta tohib Norra koondis MK-sarjas esindada.

Kuna sel aastal jättis aga suusaäss liidule vastamata, siis väitiski Norra suusaliit esmaspäeval, et nad jätkavad hooajaks ettevalmistust ilma Northugita ning seega ei saa ta sel hooajal kodumaad MK-sarjas ega Tour de Skil esindada.

Northug vastas oma ametlikus pressiteates, et ta ei vastanud Norra suusaliidule seetõttu, et ei saanud neilt kinnitust, kas jah-sõna andmise korral jäävad kehtima varem kokkulepitud tingimused ehk kas ta saab jätkata omaette toimetamist. Küll kinnitas aga Northug, et ta tingimata tahaks Norrat esindada, kui see võimalik oleks.

«Mul on väga kahju, et minu ja mu sportlike valikute ümber jälle selline laat on korraldatud. Tahan öelda üht: minu eesmärgiks on sõita kiiresti Norra eest MK-sarjas - seda nii sel kui ka järgnevatel talvedel,» seisis Northugi pressiteates.

«Ainukese asjana olen Norra suusaliidult küsinud, et jääksid kehtima tingimused, mis said paika pandud enne, kui otsustasin väljaspool koondist luua oma tiimi. Reeglite järgi tohin ma endiselt väljaspool koondist toimetada, aga suusaliit ei ole näidanud soovi sellele manöövrile vastu tulla. Seetõttu ei ole ma nende poolt esitatud leppele vastanud selge sõnaga jaatavalt ega eitavalt. Ainuke, mida ma tegelikult tahan, on võita Norra eest veel kuldmedaleid. Minu eesmärk on häbistada järgmisel kolmel aastal oma konkurente nii MK-sarjas, MM-idel kui ka olümpiamängudel,» teatas Northug. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles