Uus süsteem säästab mängijaid, aga toob tagasi B-divisjoni

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Teisipäeval Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) avalikustatud uus korvpalli suurvõistlustele kvalifitseerumise süsteem peaks Eestile üldiselt kasuks tulema, aga toob ilmselt taas igapäevasesse kõnepruuki «B-divisjoni» ja «üleminekuturniiri».

2017. aasta sügisest käivituva süsteemi kohaselt võib MMile pääseda sisuliselt igaüks, varem oli see seotud hea kohaga EMil. Sisuliselt käib kõik nii nagu jalgpalli puhul harjunud oleme – on nii EM- kui ka MM-valikturniir. Erandit ei teha isegi olümpiavõitjale, peale korraldaja peavad kvalifikatsioonimängudes osalema kõik.

Suurim muudatus on valikmatšideks loodud üheksapäevased «aknad», mis peetakse novembris, veebruaris, juunis ja septembris. Varem toimusid valikturniirid suve lõpus. «Hakkame senisest rohkem koondisemänge pidama siis, kui on korvpallis n-ö kõrghooaeg, mil rahva huvi on suurem. See peaks korvpallile tervikuna kasuks tulema ja suvel ei kurnata mängijaid enam ära,» ütles Eesti korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles