Tartu veelaudur sai kutse mainekale võistlusele Shanghaisse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Bachmann.
Madis Bachmann. Foto: Madis Kaljur

Tartust pärit Eesti veelaudur Madis Bachmann (24) osaleb 30. septembrist kuni 5.oktoobrini kestvatel veelaua maailmakarikavõistlustel Hiinas Shanghais. 2015 Cablewakeboard World Cup on võistlus, kuhu on kutsutud parimad sõitjad 29 riigist.

Eesti Veelaua ja Veesuusa Liidu peasekretäri Ekke Elleri sõnul on see Eesti veelaudurite jaoks hea uudis: «Varasemalt pole eestlased nii suurele võistlusele kutset saanud, seega on tal esimese eestlasena avanenud suurepärane võimalus sõita veelaudurite jaoks aasta kõige tähtsamal võistlusel. Üritus on kutsetega ja sinna pääsevad vaid oma riigi parimad.»

Kuigi Bachmannil on eelmisest hooajast ette näidata häid tulemusi Euroopa ja Aafrika meistrivõistlustelt (17. koht) ning maailmameistrivõistlustelt (21. koht), siis kutse võistlusele tuli talle ootamatult: «Kutset saades olin ma väga üllatunud, sest mulle tundus uskumatu, et saan võistelda koos maailma parimate veelauduritega nii mainekal võistlusel.»

Maailmakarikavõistluste auhinnafondiks on 90 000 dollarit ja veelauamaailmas on see võistlus suuruselt teine MMI järel. «Konkurents saab väga tihe olema ja kuna Eestis pole võimalust suure ringkaabli peal harjutada, on teiste riikide võistlejad kindlasti edumaaga. Harjutan küll igapäev kodupargis Rahingel aga teistmoodi formaadiga võistluse jaoks sellest ei piisa, sellepärast on plaan vahetult enne Hiinasse sõitmist Inglismaale treeninglaagrisse minna.»

Bachmanni parimate tulemuste hulka kuuluvad näiteks Soome suurima veelauavõistluse Wake The Stadium 1. koht, Eesti meistrivõistluste hõbe, Euroopa ja Aafrika meistrivõistluste 17. koht ning maailmameistrivõistluste 21. koht. Bachmann hoiab praegu CWWC maailma edetabelis 57. kohta 241st sõitjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles