Kalju ja Infoneti pronksiheitlus lõppes viigiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel tegid pronksmedali nimel võitlevad Nõmme Kalju ja Infonet 1:1 viigi. Infonet läks mängu juhtima juba 3. minutil, kui täpne oli kaitsja Vladimir Avilov. Pooletunnise mängu järel Ats Purje viigistas, kuid rohkemaks kumbki meeskond täna võimeline ei olnud. Liigatabelis on Kalju 57 punktiga kolmas, Infonet jääb neist maha viie punktiga. Teises tänases mängus võitis Narva Trans 2:1 Paidet.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Nõmme Kalju – FC Infonet

Laupäeval 19. septembril kell 14.00 Tallinnas Hiiu staadionil

Kalju valdas teisipäeval koduplatsil Flora vastu rohkem palli ja tekitas rohkem väravavõimalusi, kuid kaotas mängu 0:2 ja minetas ühes sellega reaalsed šansid meistritiitlile. Kui Flora ja Levadia on libisenud väga raskelt püütavasse kaugusesse, ei saa Kalju jalga sirgeks lasta, sest selja tagant hingab kuklasse kolmandat kohta jahtiv Infonet.

Kuigi Kalju värske peatreener Fredo Getulio Aurelio kinnitas pärast mängu Floraga ajakirjanike ees, et kolmas koht võetakse kindlasti ära, on fakt, et juhul, kui Kalju laupäeval Infonetile alla jääb, edestatakse konkurenti teisest linna otsast tabelis vaid kahe punktiga. Kalju hetkeseis on senise hooaja ülekaalukalt kõige sandim, kuna viimasest kuuest mängust on saadud vaid kaks hädist viigipunkti.

Infonet on seejuures tänavu Kaljut korra juba võitnud, kui maikuu keskel jäädi koduplatsil 1:0 peale. Meeskondade viimases omavahelises mängus juhtis Kalju poolajaks 2:0, ent andis teise kolmveerandtunniga mängu käest ning lubas Infonetil 2:2 viigistada. Viimati Hiiul mängides jäädi siiski 1:0 peale ja seda tuleb teha ka nüüd, et pronksikohta kindlustada.

Infonet ja Kalju on tänavu pidanud haaravaid mänge. FOTO:
Infonet ja Kalju on tänavu pidanud haaravaid mänge. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Infonet on erinevalt Kaljust heas hoos, sest viimasest kümnest mängust on kaotatud vaid üks. Eelmises voorus alistati 3:1 pikaajaline põhikonkurent Sillamäe Kalev ja nüüd edestatakse viiendal kohal jätkavaid sillamäelasi juba kuue punktiga, mis lubab vabamalt pronksi püüdmisele keskenduda. Võit Kalju üle võib Infoneti viia kolmandast kohast vaid kahe punkti kaugusele.

Võrreldes eelmise kohtumisega saab Infoneti eest taas mängida poolkaitsja Tanel Melts, küll aga on Lasnamäe klubi ridades tervelt kaheksa meest, kellele järgmine hoiatus tähendaks mängu vahelejätmist. Kalju ridades on tagasi eelmise mängu kaartide tõttu vahele jätnud keskkaitsja Alo Bärengrub, puudub aga Flora vastu kaardi teeninud paremkaitsja Karl Mööl.

Kalju peatreener Fredo Getulio Aurelio: «Meie tulemused ei näita kindlasti meie võistkonna potentsiaali. Kindlasti peame muutma oma suhtumist ning mängima hooaja lõpuni iga mängu nagu see oleks viimane. Ootame palju publikut toetama.»

Kalju keskkaitsja Jorge Rodrigues: «Laupäevane mäng Infonetiga on äärmiselt oluline, sest kui me peaks selle mängu kaotama, on nad meist vaid kahe punkti kaugusel. Me asume hetkel kolmandal kohal ning võitleme, et positiivseid tulemusi saavutada.»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Mõlema meeskonna jaoks on see mäng väga tähtis. Meie jaoks on see reaalne võimalus võitlemaks kolmanda koha eest. Oleme kohustatud mängima vaid võidule ning selleks tuleb mängida kindlalt kaitses. Ootame oma fänne ehk oma 12. mängijat staadionile!»

Infoneti ründaja Jevgeni Harin: «Mäng Nõmme Kaljuga on meie jaoks väga tähtis. Meeskonnal on hoog sees pärast ilusat ja ärateenitud võitu Sillamäe üle, mistõttu kavatseme mängida vaid võidule. Võttes arvesse veel fakti, et vastane on viimastes kohtumistes näidanud ebakindlat mängu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles