Kirsipuu: Austraalia loodus kisub vahel väga metsikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgrattalegend Jaan Kirsipuu andis Austraalias lõppenud mägirattavelotuuri Crocodile Trophy käigus korraldajatele videointervjuu, mille Postimees lugejateni vahendab.

Kirsipuu sõnul pole ta maanteeratast bike’i vastu vahetanud, vaid sõidab hea meelega mõlemaga. «Crocodile Trophy on rohkem seiklus kui võistlus. Austraalia loodus kisub vahel väga metsikuks ja olud vahelduvad kiiresti,» lausus Kirsipuu.

Loomulikult ei saa Kirsipuud usutledes üle ega ümber tema vägitegudest Tour de France’i, kus ta 1999. aastal nädal aega kollast liidrisärki kandis.

«Ma polnud selleks valmis. Mulle langes suur surve ning nädala möödudes olin nii füüsiliselt kui vaimselt totaalselt tühi,» meenutas Kirsipuu.

Koos Allan Orase ja Indrek Kelguga Crocodile Trophyl osalenud Kirsipuu ei osanud öelda, kas teda ka tuleval aastal kängurudemaal sõitmas näha saab.

«Pean maha istuma ja sügavalt sisse hingama. Üksinda ei taha ma siia kindlasti tulla. Kui kaks kaaslast leian, siis miks mitte,» lisas ta.

Lisaks Kirsipuu intervjuule saate vaadata, kuidas vanameister 4. etapi kinni pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles