Vandenõuteooria: kaheksajalg Paul suri juba kolm kuud tagasi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksajalg Paul
Kaheksajalg Paul Foto: SCANPIX

Tänavu suvel jalgpalli MM-finaalturniiri ajal kõvasti kirgi kütnud kaheksajalg Paul on tähelepanu keskmes ka pärast oma surma. Hiinlanna Jiang Xiao ilmus lagedale väitega, et Oberhauseni okeanaariumi töötajad on maailmale pikka aega valetanud ja tegelikult suri Paul juba kolm kuud tagasi.

Saksamaal Oberhauseni okeanaariumis elutsenud Paulist sai meediastaar seetõttu, et ta ennustas jalgpalli MMi ajal Saksamaa koondise ning finaalmängu tulemusi ega eksinud kordagi. Selle nädala alguses levis aga kulutulena uudis, et kahe ja poole aastane Paul suri loomulikku surma, vahendab Daily Mail.

Nüüd on kuulus kaheksajalg sattunud vandenõuteooria keskmesse, kuna Hiina filmitegija Xiao väitel suri Paul kaks päeva enne MM-finaalmängu ja Oberhauseni okeanaariumi töötajad panid tema akvaariumisse teise kaheksajala. Lisaks vihjas Xiao, et pettust on tehtud ka Pauli ennustustega.

Küsimusele, kuidas saadi Paul märkamatult ära vahetada, vastas Xiao: «Kõik kaheksajalad on ühesugused, neil on võimatu vahet teha.»

Miks Xiao sääraste süüdistustega lagedale tuli? Vastus on lihtne – hiinlanna väntab parajasti filmi, mis kannab pealkirja «Kes tappis kaheksajalg Pauli?». Ja praegu teeb ta oma filmile tasuta reklaami.

Xiao ei soovinud filmi sisu täpsemalt lahata ega selgitada, kas tema väidetel ka tõepõhi all on, ent ta avaldas, et sakslased pole tema filmi üle väga õnnelikud ja nad kardavad, et tõde Pauli selgeltnägijavõimete kohta tuleb päevavalgele.

«Oleme nendega võtete algusest saadik ühenduses olnud ja mulle tundub, et nad kardavad. Film selgitab ära, mis Pauli «imelised võimed» tingis ja see neile ei meeldinu,» tunnistas Xiao. «Olen 60-70 protsenti kindel, et Paul suri 9. juulil ja sellest ajast saadik on sakslased kogu maailma lollitanud.»

Oberhauseni okeanaariumi esindaja lükkas aga Xiao väited ümber ja kinnitas, et Paul suri ööl vastu teisipäeva. «Kindlasti ei vasta tõele, et Paul suri suvel. Ta oli umbes kaks ja pool aastat vana, see on kaheksajalgade keskmine eluiga. Ta suri loomulikku surma.»

Okeanaariumi teatel on Paulile juba mantlipärija leitud - Prantsusmaal sündinud kaheksajalg, kes saab samuti nimeks Paul ning teda tutvustatakse avalikkusele järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles