Pau Gasol ületas rohkem kui 60 aasta vanuse rekordi

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pau Gasol poseerib koos EMi kuldmedaliga.
Pau Gasol poseerib koos EMi kuldmedaliga. Foto: SCANPIX

Hispaania korvpallikoondise EMi võitjaks vedanud Pau Gasol valiti oodatult ka turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks (MVP). 35 aasta ja 76 päeva vanune Gasol tõusis ühtlasi ka vanimaks taolise autasu pälvinud mängijaks.

Pikka aega hoidis selles arvestuses esikohta Nõukogude Liidu esindaja Anatoli Konev, kes valiti väärtuslikuimaks palluriks 1953. aastal, olles sellel ajal 32-aastane. Sealjuures on keskmine Euroopa meistrivõistluste MVP-de vanus olnud 26 aastat.

Gasolist sai alles teine pallur, kes on EMi kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud kahel korral. Kui Gasol tunnistati autasu vääriliseks 2009. ja 2015. aastal, siis Jugoslaaviat esindanud horvaat Kresimir Cosic tegi seda 1971. ja 1975. aastal.

Gasol oli EMi suurim skooritegija keskmiselt 25,6 punktiga, lisaks pani ta 2,3 kulpi, millega oli samuti esikohal. Lisaks võttis ta maha 8,8 lauapalli ja andis 2,9 resultatiivset söötu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles