Rohkem raha nõudvad kohtunikud keelduvad vilistamisest

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atso Matsalu.
Atso Matsalu. Foto: Toomas Huik

Eesti Korvpalliliit on sattunud keerulisse olukorda – kodune hooaeg on juba alanud, kuid suur hulk kohtunikke pole nõus alaliidu määratud tasu eest mänge vilistama. Selleks et mängud ikkagi toimuksid, pöördus alaliit klubide poole palvega leida juurde inimesi, kes oleksid nõus tegutsema kohtunikuna, ning leppida ka olukorraga, kus mõnel mängul on kohtunikke ettenähtust vähem. «Mängud ära ei jää,» kinnitas alaliidu peasekretär Keio Kuhi.

Eesti Korvpallikohtunike Kogu (EKKK) ja Eesti Korvpalliliidu kemplus on kestnud juba mõnda aega ning korvpalliringkondades räägiti vilemeeste võimalikust protestiaktsioonist – teisisõnu vilistamisest keeldumisest – juba mitu nädalat tagasi. Pooled on kohtunud, kuid mõlemaid rahuldava lahenduseni pole jõutud ning kohtunike tasude kokkulepet pole allakirjastatud. Viimati kohtusid korvpalliliidu president Jüri Ratas ja EKKK juht Atso Matsalu eile, kuid ka see jutuajamine ei andnud tulemusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles