Kohtunikud võitlesid välja selle, mis nagunii olemas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kuhi.
Keio Kuhi. Foto: Liis Treimann

Eesti Korvpalliliidu ja kohalikke kohtunikke esindava korvpallikohtunike kogu rahastamisteemaline kemplus jõudis selleni, et mõlemad pooled tunnevad end võitjana. Kohtunikud arvavad, et võitlesid endi jaoks välja paremad tingimused, alaliit aga väidab, et kõik jääb täpselt nii, nagu nad varem kavandasid. Kõige suurem võitja on siiski korvpall, sest vahepeal õhus olnud kohtunike vilistamisest loobumine on päevakorrast maas.

Kohtunike kogu esimehe Atso Matsalu sõnul esitas korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi teisipäeval täiendatud nägemuse algavaks hooajaks ja andis lubaduse, teha tõsiseid pingutusi kohtunike tasude tõstmise ja koolituse nimel ka kaheks järgmiseks hooajaks.

Kohtunike kogu esimehe Atso Matsalu sõnul esitas korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi teisipäeval täiendatud nägemuse algavaks hooajaks ja andis lubaduse teha tõsiseid pingutusi kohtunike tasude tõstmise ja koolituse nimel ka kaheks järgmiseks hooajaks.

«Alanud hooaja tasude suhtes tulime üksteisele vastu. Näiteks meistriliiga vile eest soovisime saada 80 eurot, kuid lõpuks leppisime kokku, et hinnaks jääb 70 eurot,» märkis Matsalu ja lisas, et mullu maksti meistriliigas töötamise eest kohtunikule ühe mängu eest 60 eurot. «Raha pole meie jaoks olnud kunagi peamine küsimus, olulisem oli see, et saime paika muud olulised küsimused, näiteks kohtunike koolitusprogrammi. Praegu meil kohtunike algõppe programm puudub.»

Kuhi jutust tuleb aga välja, et sisuliselt ei võitnud vilemehed oma streigiähvardusega midagi. Tasude tõstmine – peale meistriliiga kasvu kohendati veidike ka teiste liigade tariife – oli kirjas juba alaliidu varasemas pakkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles