SJK korraldas Soomes Aksalu nullimängu toel paleepöörde

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Aksalu.
Mihkel Aksalu. Foto: Liis Treimann

Seinäjoki võttis Mihkel Aksalu nullimängu toel kindlalt Soome jalgpalli valitseja HJK skalbi ja marsib ajaloo esimese meistritiitli suunas, kirjutab Soccernet.ee.

Viimasel kuuel aastal Soome meistriks kroonitud HJK oli tänavu kahel korral Aksalu leivaisa alistanud, kuid kolmandas ja otsustavas mängus olid Helsingi klubil vastused otsas: väravad 17., 55. ja 64. minutil andsid SJK-le magusa 3:0 võidu, Aksalu jaoks oli tegu hooaja 14. nullimänguga. Võiduga tõusis alles mullu kõrgseltskonda kerkinud SJK neli vooru enne hooaja lõppu ka Soome meistrivõistluste liidriks, punktiga edestatakse Rovaniemi Palloseurat. HJK jääb maha kuue silmaga, kuid on kohtumise vähem pidanud.

Viimastes voorudes võõrustab SJK Tampere Ilvest (liigatabeli 7.) ja FF Jarot (11.), külla sõidetakse HIFK-ile (9.) ja Turu Interile (4.). Neist raskeim mäng ootab ilmselt ees just Turus, koos Ats Purjega 2008. aastal ehk viimasena HJK ülemvõimu vääranud Interi kodus, mida külastatakse eelviimases voorus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles