Segadus: Schumacheri tervisliku olukorra ümber levivad valeuudised

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Soome väljaanne Iltalehti avalikustas täna loo sellest, kuidas erinevates Euroopa väljaannetes levivad ilmselt alusetud kuulujutud vormelilegendi Michael Schumacheri tervislikust seisundist.

Eile asusid mitmed uudisteportaalid ja veebilehed vahendama Daily Expressi infot selle kohta, et pikalt koomas olnud Schumacheri olukorras pole positiivset arengut toimunud. Väidetava info kohaselt kaalub seitsmekordne vormel-1 sarja maailmameister praegu vähem kui 45 kilogrammi ega suuda iseseisvalt rääkida ega kõndida, üldse olevat Schumacher vaid harva teadvusel.

Iltalehti avalikustab oma loos aga, et kuigi üle Euroopa kirjutasid paljud väljaanded Daily Expressile viidates vormelilegendi seisundist, siis kuulujuttudele alguse pannud väljaanne eitab sellise info omamist või avalikustamist.

«See tekkis eile (kolmapäeval), kui meie toimetajad nägid välismaist uudistelehte, mis väitis, et meie kirjutasime sellest. See informatsioon tema seisukorra kohta pole uus. Meie väljaanne pole Michael Schumacherist kirjutanud midagi alates 21. augustist, seega tundub, et kahjuks keegi tsiteeris meid valesti,» teatas Daily Expressi sporditoimetaja Bruce Archer.

2013. aasta lõpus suusareisil kukkunud ja peatrauma saanud Schumacher taastub hetkel oma villas. Tavaliselt on tema tervislikust seisukorrast uudiseid edastanud mänedžer Sabine Kehm, kes aga viimasel ajal sõnavõttudega esinenud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles