Video: läbi aegade üks paremaid pealtpanekuid tähistab sünnipäeva

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vince Carter pärast pealtpanekut.
Vince Carter pärast pealtpanekut. Foto: Kuvatõmmis

Täna 15 aastat tagasi sai USA korvpallikoondislane Vince Carter Sydney olümpiamängudel hakkama pealtpanekuga, mida meenutatakse siiamaani ja peetakse läbi aegade üheks paremaks dongiks.

Toona 23-aastane ja 198 cm pikkune Carter hüppas temast 20 cm pikemast Prantsusmaa koondise keskmängijast lihtsalt üle ja surus palli võimsalt korvi. Tegu oli alagrupiturniiri viimase mänguga ja USA võitis selle kohtumise 106:94. Samad tiimid läksid 1. oktoobril vastamisi ka finaalis ja seal jäid USA võidunumbriteks 85:75.

Weis peab praegu kodumaal tubakakauplust ja tema sportlaskarjäär ei võtnud kunagi tuure üles. Pärast seda, kui ta pojal diagnoositi autism, üritas Weis 2008. aastal enesetappu teha, aga jäi siiski ellu.

Carter mängib aga profikorvpalli siiamaani ja kuulub praegu NBA tiimi Memphis Grizzliesi nimekirja. Karjääri jooksul on ta NBA põhiturniiril visanud 23 574 punkti ja hoiab sellega kõigi mängijate seas 25. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles