Timo Sild jättis Euromeetingu esikoha koju

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromeetingu võistluse esikolmik.
Euromeetingu võistluse esikolmik. Foto: Külli Leola

Otepääl algas täna sprindivõistlusega tugevatasemeline rahvusvaheline orienteerumisvõistlus Euromeeting, mis peetakse traditsiooniliselt tulevase MM-i korraldajariigis kaks aastat enne MM-võistlusi. Tänavu on 2017. aastal Eestis toimuvateks MM-võistlusteks valmistudes siia võistlema tulnud 13 riigi koondised.

Tavapäraselt kasutavad koondiste juhid Euromeetingut järelkasvukoondistele hea võistluskogemuse andmiseks ning tulevase MM-i maastikutüüpidega tutvumiseks. Samal ajal annab Euromeeting hea harjutamisvõimaluse ka korraldajatele. Eesti koondis on osalemas ühtse tiimina «Team 2017», mis koosneb 2017. aasta MM-koondise kandidaatidest.

Tänased sprindirajad kulgesid Apteekrimetsas, Otepää linnas, Linnamäel ja lõppesid suusastaadionil. Startijaid oli meeste- ja naisteklassis kokku 170.

Meeste seas tegi suurepärase soorituse Timo Sild, kes ei olnud rajal hetkegi madalamal kohal kui neljas ja võitis suure eduga. Otsustava vahe teiseks tulnud šveitslase Andreas Ruedlingeriga tegi ta sisse pikal ja füüsiliselt raskel teevalikuetapil Linnamäe otsast Karupesa hotelli juurde. Võiduajaks fikseeriti 4,1 km pikkusel rajal 15.00,1. Ruedlinger kaotas 11,4 sekundiga ja kolmandaks tulnud rootslane Martin Regborn 13,8 sekundiga. Väga hea jooksuga jäi napilt viiendaks Kenny Kivikas. Võitjale kaotas ta 23,1 sekundit.

Timo Sild jäi ise oma jooksuga igati rahule, kuid peab oma põhidistantsideks siiski järgmistel päevadel joostavaid tava- ja lühirada.

Naiste 3,4 km pikkusel rajal võidutses rootslanna Karolin Ohlsson ajaga 14.07,9, teiseks tuli taanlanna Cecilie Friberg Klysner (14.14,3) ja kolmandaks venelanna Anastasia Rudnaya (14.26,2). Parimad eestlannad olid 24. kohaga lõpetanud Grete Gutmann (15.54,6) ja 27. kohaga Evely Kaasiku (16.01,8)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles