Video: Drogba hullutab MLSis jätkuvalt iluväravatega publikut

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Drogba (vasakul) jätkab MLSis väravate löömist.
Didier Drogba (vasakul) jätkab MLSis väravate löömist. Foto: SCANPIX

Käesolevaks hooajaks Põhja-Ameerika jalgpalli profiliigasse MLSi siirdunud Elevandiluuranniku veteranründaja Didier Drogba tõestab Montreal Impacti särgis jätkuvalt, et tema klass pole kuskile kadunud. Läinud ööl alistas Impact tänu Drogba tabamustele koduväljakul 2:0 DC Unitedi.

37-aastane Drogba tegi mängu ära esimese 11 minutiga, kui keerutas juba neljandal minutil ristnurka ilusa karistuslöögi ning lõpetas seejärel külma rahuga ka pika soolorünnaku. Kokku on tema arvel nüüd MLSis kuue mänguga juba seitse väravat. Pärast kohtumist nimetas Drogba seejuures kohtumise parimaks mängijaks hoopis meeskonnakaaslase Dilly Duka.

Drogba abiga on Impact püsinud viimases kuues mängus löömatuna ning see märgib ühtlasi klubi uut rekordit. Mullu idakonverentsis viimaseks jäänud ning kogu liiga kõige kehvema saldoga lõpetanud klubi on tänavu kerkinud play-off-kohale, sest praegu ollakse 42 punktiga idakonverentsis kuuendal tabelireal.

See koht viiks Impacti viimasena kohamängudele, kuid lähikonkurentidega võrreldes on Montreali klubil lisaks veel koguni kaks mängu varuks ning näiteks konverentsi teisel kohal olevast New England Revolutionsist lahutab neid vaid viis punkti.

Dramaatilise võidu sai ka New York City FC, kes asus tänu Drogba pikaajalise meeskonnakaaslase Frank Lampardi väravale võõrsil Vancouver Whitecapsi vastu juhtima, ent lubas 88. minutil Pedro Moralesil penaltist viigistada. Play-off-lootuste elushoidmiseks hädasti võitu vajanud NYCFC sai selle siiski kätte, kui viiendal lisaminutil määrati omakorda nende kasuks Lampardi väidetava mahatõmbamise eest ülimalt kaheldav penalti ning selle realiseeris David Villa.

Võidust hoolimata jääb NYCFC idakonverentsis kuuendal kohal olevast Impactist maha juba viie punktiga ning neil on pidada veel kõigest kolm kohtumist. Whitecaps jätkab läänekonverentsi liidrina, idakonverentsi liider on 48 punktiga Joel Lindpere endine koduklubi New York Red Bulls.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles