Jelena Dementjeva lõpetab karjääri

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Dementjeva
Jelena Dementjeva Foto: SCANPIX

Naiste tennise üks silmapaistvamaid mängijaid venelanna Jelena Dementjeva teatas täna üllatuslikult, et paneb oma profisportlase karjäärile punkti.

29-aastane Dementjeva tegi paljude poolehoidjate jaoks šokeeriva uudise teatavaks pärast seda, kui ta oli kaotanud Dohas naiste aastalõputurniiri viimases voorus 4:6, 2:6 itaallannale Francesca Schiavonele. Mõlema tennisisti jaoks sai sellega turniir ka läbi.

«See on minu viimane turniir,» teatas Dementjeva Doha publikule. «Raske on öelda kõigile hüvasti. Tahan, et kõik fännid teaksid, et hakkan neid igatsema.»

Dementjeva võitis üksikmängus Pekingi olümpiamängudel kuldmedali ning jõudis oma karjääri jooksul korra US Openil ja korra Prantsusmaa lahtistel finaali, kus tal tuli küll vastu võtta kaotus. Praegusel hetkel maailma edetabelis üheksandal kohal oleva Dementjeva parimaks positsiooniks jäi kolmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles