Eesti kõigi aegade edukaim lumelaudur lõpetab karjääri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Pihla (roosades pükstes) Kanadas Stonehamis MK-etapil.
Kadri Pihla (roosades pükstes) Kanadas Stonehamis MK-etapil. Foto: Erakogu

Eesti koondise läbi aegade kõige edukam lumelaudur Kadri Vaultier (Pihla) kinnitas, et ei naase võistlusareenile.

«Peale rasket põlvevigastust Montafoni MK-etapil 2013. aasta detsembris, vahetult enne olümpiamängude toimumist, pidin oma kaardid ümber mängima ja see andis mulle võimaluse tuleviku osas otsused vastu võtta. Viimaste aastate jooksul olen pidevalt vigastustega kimpus olnud, seega otsustasin karjäärile lõplikult punkti panna,» ütles Pihla.

Pihla osales esimese ja siiani ainsa eestlasena USAs X-Gamesi suurvõistlusel, kuhu pääsevad ainult kutsetega sõitjad, saavutades naiste lumelauakrossis 10. koha. Lisaks jõudis ta mitu korda MK-sarjas punktikohale ja sai 2011. aastal Hispaanias peetud MMil 20. koha.

«Arvestades, et lumelauakoondisel puuduvad endiselt nii juhendajad, treenerid kui ka määrdemeeskond, õnnestus mul väga hästi hakkama saada. Olen väga tänulik Eesti Suusaliidule pikaajalise koostöö eest, samuti Icepeakile ja Zelluloosi Spordiklubile, oma vanematele ja sõpradele. Lumelauasõitu ma ei jäta, plaanis on omandada treeneripaberid ja olen mõelnud erinevatele projektidele, mida Eestis rakendada,» andis Pihla aimu, et Eesti lumelauasport ilma temata ei jää.

Hetkel elab Pihla kaasa Sotši olümpiamängudel kuldmedali võitnud abikaasa Pierre Vaultier’ tegemistele, kes valmistub algavaks lumelauakrossi hooajaks. «Piisab, kui peres on üks täiskohaga sportlane,» muigab Pihla. Nende peres kasvab kahe ja poole aastane tütar Kimi. Suurema osa ajast veedab Pihla Eestis, vaid talvel ihkab hing mägede lähedust.

Eesti Suusaliidu lumelaua ala juhataja Kerstin Kotkase sõnul oli Pihla otsus igati ootuspärane. «Loomulikult on kahju, sest Eestis on tasemel sõitjatest niigi vajaka, aga Kadrile tuleb au anda – on ta sel alal ju paremini hakkama saanud kui mitmed meie poisidki. Kuna Kadri kümme aastat väldanud laudurikarjäär sai hoo sisse hilja (koondisesse valiti ta 2005. aastal 28-aastasena), annab vanus siinkohal kindlalt tooni, rääkimata vigastustest ning asjade loomuliku jätkuna pereeluga alustamisest,» kommenteeris Kotkas. «Komplekteerime järgmisteks hooaegadeks noortekoondist ja Kadri oma nõu, jõu ja pikaajalise rahvusvahelise võistluskogemusega saab Suusaliidule kindlasti suureks abiks olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles