Sooniku võit – hoki meistriliiga jäi ellu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Sooniku sõnul osaleb jäähoki Eesti meistrivõistlustel vähemalt neli meeskonda.
Riho Sooniku sõnul osaleb jäähoki Eesti meistrivõistlustel vähemalt neli meeskonda. Foto: Mihkel Maripuu

Jutud jäähoki Eesti meistrivõistluste surmast osutusid enneaegseks. Eile kinnitasid Narva hokiklubi eestvedajad, et osalevad alaliidu korraldatavatel riigi meistrivõistlustel ühe või kahe meeskonnaga. Tiimi saavad kokku ka Tartu ja Tallinn.



Eesti Jäähokiliidu peasekretäri Riho Sooniku sõnul istus vahepeal justkui meistrivõistlustel osalemisest loobunud Narva HK/PSK eestvedaja Margus Ojaots eile alaliidus, tutvus selle tegevust puudutavate dokumentidega ja jäi nähtuga rahule.

Lahkudes lõid Ojaots ja Soonik käed – Eesti ühe suurema hokikantsi Narva meeskond mängib algaval hooajal riigi meistrivõistlustel. «Võimalik, et Narva paneb välja koguni kaks meeskonda.

Teises koosseisus mängiksid noored,» rääkis Soonik, ent tunnistas, et vahepeal meistriliigaga liitumisele lähedal olnud Viljandi jääb tänavu siiski eemale. «Nad leidsid, et pole veel valmis meistriliigasse tulema.»

Seega osalevad jäähoki Eesti meistrivõistlustel tiitlikaitsja Kohtla-Järve Viru Sputnik, Tartu Kalev-Välk, Tallinna TKK ja Narva HK/PSK.   

Viimase poole aasta sees on Eesti jäähoki ümber segadust rohkem kui pärastlõunati kommertstelekanalitel jooksvates seebiooperites. Küll üritati suvel alaliidu juhte kohalt kangutada, ent oponentide sõnul poolfiktiivsete klubide toel jäi võim püsima.

Seejärel saabusid vastakad teated Eesti meistrivõistlustel osalevate meeskondade kohta, klubide arv kõikus kahe ja viie vahel, tagatippu üritati aga luua alternatiivseid meistrivõistlusi. Kogu seda tõmblemist saatis omavaheline sõnasõda ja süüdistuste pildumine.

Tähtis kokkulepe

Sooniku kinnitusel peaksid meistrivõistlused olema päästetud. Ta soovitas sellel teemal rääkida ka Ojaotsaga, ent viimane polnud nõus telefonitsi ajakirjandusega suhtlema. Küsimuse peale, kas Narva on otsustanud Eesti meistriliigas mängida, katkestas ta kõne. Hiljem ei võtnud aga toru.

Ojaotsaga kokkuleppele jõudmine oli Soonikule väga oluline. Väidetavalt oli just Narva kutseõppekeskuse direktorina töötav Ojaots üks hokiliidu siseopositsiooni eestvedajaid.

Kokkulepete poole hakati liikuma nädala keskel, kui hokiliidu juhatus kohtus Narva linnapea juures Narva ja Kohtla-Järve meeskondade esindajatega. Juba seal kinnitati, et Viru-Sputnik osaleb kindlasti Eesti meistrivõistlustel, Narva osalemine sõltus aga sellest, kas Ojaots jääb rahule alaliidu finantsdokumentatsiooniga.

Palju kuulujutte

Eesti jäähokis valitsevates intriigides on oma osa ka kõiksugu kuulujuttudel ja vastasleeri olukorra võimalikult tumedates toonides näitamisel.

Nii jõudis Postimeheni informatsioon, et täna toimuma pidav meistriliiga teine kohtumine Tallinna TKK ja Tartu Kalev-Välgu vahel võib sootuks ära jääda. Väidetavalt olevat mõlemal probleeme meeskonna komplekteerimisega.

Hooaja esimeses kohtumises vaid 11 mängijaga osalenud Tallinna Klubide koondise koosseisus ei saa kaasa teha Unistarsi noored hokimehed, kes täpselt samal ajal osalevad Läti meistrivõistlustel. Lõunanaabrite sari olevatki nende prioriteet.

«Probleemi pole, treeningutel käib palju mängijaid, lisaks liituvad meeskonnaga kaks soomlast,» teadis Soonik. Kuna Unistarsi noortega sõidab Lätti ka TKK treener, jääb meeskonna juhendamine ilmselt Toivo Viinapuu õlule. Omapärase faktina tegutseb Viinapuu jäähokiliidus võistluste direktorina. Soonik ei välistanud tulevikus ka tugevama peatreeneri kutsumist.

Tartu Kalev-Välgu eestvedaja Oleg Litvjakov kinnitas, et ka neil on meeskond komplekteeritud. «See pole nii tugev kui sooviksime, kuid usun, et hooaja teiseks pooleks toome juurde mõned tugevdused,» rääkis ta ja lisas, et suure tõenäosusega liituvad hiljem meeskonnaga ka Olle Sildre ja Veiko Süvaoja.

«Oleme Tartu linna esindusmeeskond, seega on meie kohus osaleda Eesti meistrivõistlustel,» tõdes Litvjakov ja võttis Eesti hoki sasipuntra kokku sõnadega: «Eesti hoki juures on rohkem emotsioone kui ambitsioone. Paljud probleemid on tingitud lihtsalt jonnist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles