Kurikuulsad Serbia fännid võivad Eestis jääda staadioni värava taha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei Serbia fänne jälgimas.
Märulipolitsei Serbia fänne jälgimas. Foto: SCANPIX

Eile teatas Rahvusvaheline Jalgpalli Liit UEFA, et Serbia koondisele läheb EM-valikturniiril kirja 0:3 kaotus Itaaliale, kuna nende meeskonna fännide märatsemise tõttu jäi pooleli 12. oktoobri valikmäng itaallaste koduväljakul.


«Iga riigi alaliit vastutab oma poolehoidjate eest,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht tehtud otsust.

Lisaks peab Serbia järgmises valikkohtumises mängima Põhja-Iirimaaga tühjade tribüünide ees. Veel määrati neile üks mäng tingimisi ehk kui kahe aasta jooksul taas korda rikutakse, siis tuleb veel üks matš mängida publikuta. Peale selle said nad 120 000 euro (umbes 1,9 miljoni Eesti krooni) suuruse trahvi.

Veel seisis UEFA avalduses, et Serbia Jalgpalli Liidule tehti kohustuseks mitte hankida oma meeskonna poolehoidjatele pileteid järelejäänud EM-valikkohtumistele, mis toimuvad võõral väljakul. Teatavasti seisab serblastel järgmine selline mäng ees 29. märtsil, kui külla tullakse Eestile.

«Otsus tundub sellisena, et me ei tohi ühtegi Serbia fänni staadionile lubada, kuid peame selle UEFAst üle täpsustama,» sõnas Uiboleht. «Kui UEFA ütleb, et ühtegi serblaste poolehoidjat ei tohi staadionil olla, siis tuleb nii ka teha. Kuid palju serblasi elab ka Euroopa Liidu riikides ning peame üle täpsustama, mida teha selliste fännidega. Kindlasti räägime UEFAga asjad läbi.»

Peale Serbia said juhtunu eest karistada ka itaallased, kes ei suutnud kohtumist turvaliselt korraldada.

Itaalia peab järgmise kodumängu mängima tühjade tribüünide ees, kui midagi sellist peaks kahe aasta jooksul korduma. Lisaks said nemad trahvi 100 000 eurot. Teatavasti on Itaalia järgmine kodumäng EM-valiksarjas Eestiga. Eestlasi võõrustatakse 3. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles