Talisportlastest ajateenijad: kaitsevägi ei tähenda kehvemaid tulemusi

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte ja juunioride klassis kaheksa tiitlivõistluste medaliga pärjatud Rene Zahkna loodab, et suudab edukas olla ka täiskasvanute klassis.
Noorte ja juunioride klassis kaheksa tiitlivõistluste medaliga pärjatud Rene Zahkna loodab, et suudab edukas olla ka täiskasvanute klassis. Foto: Tairo Lutter

Eesti noored talisportlased kutsuti suveks kambakesi ajateenistusse: näiteks täitsid nn spordiroodus kodanikukohust laskesuusatajad Rene Zahkna ja Johan Talihärm ning kahevõistlejatest vennad Kail ja Han Hendrik Piho. Kõigil ootab ees mõnes mõttes tähtis aasta, aga suvine heina sees püherdamine ja relvapoleerimine ei pruugi sugugi tähendada  nigelamaid tulemusi kui lõppenud hooajal.

Tegelikult ei saanud sportlaste ajateenistus läbi pelgalt kümne nädalaga Võrus asuvas Kuperjanovi jalaväepataljonis, vaid nad on endiselt kaitseväe nimekirjas. Aga nagu märkis Zahkna, tehti talle ülesandeks esindada võistlustel Eesti riiki ja suuremalt jaolt saab ta keskenduda erialastele treeningutele ning MK-etappideks ja MMiks valmistumisele.

Austrias Ramsaus koos mitme teise Eesti koondislasega harjutav Zahkna tunnistas, et on kaaslastest sammu võrra maas. Seda ei põhjustanud aga ajateenistus, vaid valutav põlv tegi talle muret juba talve lõpust saadik. «Niipalju kui jõuan, teen teistega treeninguid kaasa, aga kui tunnen, et tempo läheb liiga kõrgeks, siis pisut vähem,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles