Pahur Wenger ajakirjanikele: ma ei pea teile midagi põhjendama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali peatreener Arsene Wenger (keskel).
Arsenali peatreener Arsene Wenger (keskel). Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpalliklubi peatreener Arsene Wenger lausus pärast eile õhtul Meistrite liigas Olympiacoselt saadud 2:3 kaotust, et usub jätkuvalt oma hoolealuste võimalustesse alagrupist edasi pääseda.

Viimasel 15 hooajal alati alagrupist edasi pääsenud Arsenal on kaotanud mõlemad alagrupimängud, sest avakohtumises jäädi võõrsil alla ka Zagrebi Dinamole. Kahes järgmises mängus tuleb neil vastamisi minna grupi suursoosiku Müncheni Bayerniga, kes lõi eile kodus Dinamo võrku viis vastuseta palli. «Meie seis on raske, kuid oleme endiselt mängus. Peame lihtsalt järgmises kohtumises Bayerniga mingi positiivse tulemuse kätte saama,» sõnas Wenger BBC vahendusel.

Arsenal jäi Olympiacose vastu kodus kolm korda kaotusseisu ning eriti valus oli neile Alfred Finnbogasoni võiduvärav, kuna see sündis vaid 59 sekundit pärast seda, kui Alexis Sanchez oli teinud seisuks 2:2. Samuti jäi piinlikku õhtut varjutama väravavahi David Ospina totter omavärav, kui puurilukk pillas nurgalöögist tulnud palli kohtunike hinnangul üle enda väravajoone. Wengerilt küsiti pärast mängu, kas tegu oli tema halvima õhtuga euromängudes, kuid prantslane vastas. «Ei. Proovige 2006. aasta kaotatud finaalis pingil istuda ja küsige siis sama asja.»

Viimati pääses kaks esimest mängu kaotanud meeskond alagrupist edasi hooajal 2012-13, kui seda suutis Istanbuli Galatasaray. Üldse on sellise saavutusega Meistrite liiga ajaloos hakkama saanud aga vaid üheksa meeskonda. «Peame uskuma, et suudame kodus Zagrebit ja võõrsil Olympiacost võita. Kohati mängisime hästi, aga kaitses kadus keskendumine. Pöördepunktiks oli 2:2 seis. Olime just värava löönud, aga lubasime neil otsekohe jälle juhtima asuda,» lausus Wenger.

Kui Wengerilt pärast mängu küsiti, miks ta pani väravasse David Ospina, mitte aga koduliigas seni kõikides mängudes postide vahel seisnud Petr Cechi, muutus prantslane tõredaks. «Miks? Ma ei pea seda selgitama. Ospina tegi eelmisel nädalal Tottenhami vastu suurepärase mängu,» viitas ta liigakarika kohtumisele, mille Arsenal 2:1 võitis. «Ükski väravavaht pole eksimatu ja Petr Cech oleks võinud samamoodi vääratada. Mul pole mingit kohustust iga oma otsust teile selgitada. Võite ise hinnanguid anda,» ütles Wenger.

Tema sõnul vaevas Cechi eelmise liigamängu eel kerge vigastus. «Ma ei tahtnud riskida, aga Ospina pole põhjus, miks me selle mängu kaotasime. See on farss. Mina teen koosseisu puudutavad otsused ja mina ka vastutan. Tean palju asju, mida teie ei tea ja millest te seetõttu välja ei oska teha. Koosseisu valimisel ei saa enne mängu igaühele helistada ja küsida, mida tema sellest arvab,» lisas Wenger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles