Vormel-1 meeskondade kaebus ähvardab sarja hiigeltrahviga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Force India võistkond tahab vormel-1 sarja auhinnarahadest kopsakamat tükki.
Force India võistkond tahab vormel-1 sarja auhinnarahadest kopsakamat tükki. Foto: SCANPIX

Force India ja Sauberi vormel-1 meeskonnad on ühendanud jõud ja esitanud Eruoopa komisjonile kaebuse selle kohta, et vormel-1 sarja valitsetakse ebaausalt.

Väiksemad võistkonnad on juba pikemat aega pahased, kuna nende hinnangul jagatakse kuninglikus vormelisarjas auhinnarahasid ebaõiglaselt, eelistades tehasetiime ja kuulsamaid nimesid. Nii Force India kui ka Sauber kinnitasid kaebuse esitamist, lisades, et nende meelest on praegune rahajaotamissüsteem «ebaõiglane ja ebaseaduslik,» vahendab Eurosport.

Mullu panid vormel-1 sarjas pillid kotti nii Caterhami kui ka Marussia võistkond, keda tabasid raalised raskused. Viimane on küll Manori nime all taas rajale tulnud ning ehkki tänavu sõidetakse kindlalt viimastel kohtadel, võib neist uuel hooajal saada Mercedese teine võistkond, kuna hiljuti sõlmiti sakslastega vastav koostööleping. Ka tänavu on mitu võistkonda olnud rahalistes raskustes – näiteks Lotuse päästis äsja administreerimise alla minekust vaid see, et Renault' teatas valmidusest võistkond ära osta.

Kui Euroopa komisjon leiab, et vormel-1 sarjas on tõepoolest toimunud võimuliialdus, on neil õigus määrata sarjale trahv, mis ulatub kümne protsendini aastasissetulekutest. Mullu teenis sari aga 1,43 miljardit eurot.

Sarja juht Bernie Ecclestone sõnas, et tal pole Force India ja Sauberi käigu vastu midagi. «Nad teadsid, mis lepingutele nad alla kirjutavad, aga tundub, et nüüd on nad meelt muutnud. Ega ma neid süüdista, las komisjon vaatab pealegi meie asjaajamise üle. Selleks nad ju olemas ongi. Teadsin võistkondade sammust ette, see ei tulnud üllatusena. Ei mingit draamat. Meie pärast pole kellelgi midagi tegemata jäänud,» sõnas Ecclestone väljaandele Autosport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles