Koondisest välja jäänud Pareiko lõpetab karjääri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko.
Sergei Pareiko. Foto: SCANPIX

Täna hommikul teatas Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson, et väravavaht Sergei Pareiko kohtumisteks Inglismaa ja Šveitsiga koondisesse ei kuulu. 38-aastane Pareiko teatas seejärel, et lõpetab tänavuse hooaja lõpus karjääri.

«Jah. Mängin Levadia eest hooaja lõpuni ning seejärel lõpetan karjääri,» tunnistas Pareiko pärast täna hommikul toimunud koduklubi treeningut Postimehele. Vanameister tunnistab, et on pettunud Pehrssoni käitumises, kuna viimane ei julgenud talle viimase aasta jooksul öelda, et tegelikult temaga ei arvestata. «See oli nagu mingi mäng. Ma olen täiskasvanud inimene ning minuga ei käituta nagu lapsega. Aumees vaatab mulle silma ja räägib asjad ära nii nagu on.»

Pareiko otsustas talvel karjääriga jätkata just koondise esindamise nimel ning sõlmis lepingu Levadiaga, kus ta on olnud kindel esiväravavaht. Koondises tõusis samal ajal aga esikindaks Mihkel Aksalu. Viimati kaitses Pareiko Eesti väravat juunis, kui 2:0 võideti Soomet. Ootamatult saigi sellest mehe viimane mäng sinisärkide eest. «No vähemalt lõpetan nullimänguga,» muigas ta.

Ta jätkas: «Tegelikult on ebamugav tunne. Ega see tänane otsus üllatusena kokkuvõttes ei tulnud. Terve aasta jooksul olen tundnud, et minuga ei arvestata täiel määral. Tagantjärele vaadates oli see paras komöödia.»

Pareiko sõnul oleks Pehrssonist olnud aus, kui rootslane oleks juba kevadel oma arvamuse välja öelnud. «Eks karjääri lõpetamine ongi alati raske. Kahe kuu pärast ilmselt on tunded vaibunud ja lähen tänan Pehrssonit tehtud töö eest. Austus jääb ikka alles.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles